Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Házenkářky na šampionátu vyzvou mistryně světa z Norska

České házenkářky na mistrovství světa v Německu čeká nejtěžší soupeř ve skupině v podobě obhájkyň titulu z Norska. Trenér Jan Bašný řekl, že Norky jsou úplně na jiné úrovni než další týmy, hrají rychle a ostatní jejich tempo nestíhají. Jeho svěřenkyně zápas pojmou i jako přípravu na páteční duel s Maďarskem, který může být rozhodující v boji o postup. Přímý přenos utkání Česko-Norsko vysílá od 21:00 ČT sport a web ctsport.cz. 

Česká házenkářka Iveta Luzumová
zdroj: Alžběta Vejrostová/chf.cz

České házenkářky v Bietigheimu-Bissingenu zatím porazily Argentinu s Polskem a podlehly Švédsku. Jejich nejbližší soupeřky vedou skupinu B se třemi výhrami. Polsko a Argentinu zdolaly o 15 branek a Maďarsko o osm. Norky jsou úřadující mistryně světa i Evropy. Silné jsou na všech postech.

Prosazují se z prostoru spojek, ale i křídel a umějí hrát i do pivota. Zkušené jsou také jejich brankářky. Pravá spojka Nora Mörková byla loni na evropském šampionátu nejlepší střelkyní. Podle Bašného je těžké říct, na co si dát u Norek pozor. "To je tým, který je úplně jinde než ostatní. Jsou hlavně rychlé, ale ne v běhu, ale ve hře. Jsou rychle tam, kde mají být. Jejich hra je rychlá a soupeři s nimi nestačí hrát," řekl Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Pivotka Adámková hraje na MS házenkářek se zlomeným malíčkem

Jiné to podle něj nebude ani s českým týmem. "Nebudeme výjimkou. Určitě půjdeme do zápasu naplno, ale zohledníme i to, že o den později možná budeme hrát rozhodující zápas. Proto utkání s Norskem pojmeme jako přípravu a budeme se snažit pracovat na věcech, které pak budeme chtít použít na Maďarky," řekl Bašný.

Podle něj je možné, že se rozhodující zápas odehraje ve čtvrtek v prvním utkání mezi Polskem a Maďarskem. Pokud Maďarky zvítězí, budou mít Češky jistý postup bez ohledu na to, jak dopadnou ostatní zápasy. Pokud zvítězí Polky, budou muset Češky ve zbylých dvou zápasech uhrát alespoň bod. Podle Bašného by Češkám mohl styl Maďarek vyhovovat.

"Potvrdili jsme to už loni na šampionátu, kde jsme je porazili. Ty hráčky nejsou jiné. Jejich hra je stejná, obrana je stejná," uvedl Bašný. V útoku podle něj záleží na tom, co předvede bývalá nejlepší hráčka světa Anita Görbiczová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články