Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Házenkářky čeká boj se Švédskem, body by přinesly postup

České házenkářky se ve třetím zápase na mistrovství světa v Německu utkají se Švédskem. Oba dosavadní zápasy vyhrály a zisk dalších bodů by pro ně znamenal jistý postup ze základní skupiny. Trenér Jan Bašný řekl, že Švédky mají tvrdou obranu a o jejich útočné hře rozhoduje jediná hráčka Isabelle Gulldenová. Přímý přenos utkání Švédsko - Česko vysílá od 17:50 mimořádně ČT2 a web ctsport.cz.

Češky se na Švédsko připravují u videa ze dvou zápasů na šampionátu. Švédky na něm nejprve podlehly Polsku a potom porazily Maďarsko. "Změnili jsme taktiku na sledování videa a díváme se na něj po skupinách. Máme individuální věci podle postů nebo podle obrany a útoků," uvedl Bašný.

Švédky jsou podle něj silné v zatažené obraně na brankovišti, jejich útočná hra je jednoduchá. "Jsou velmi tvrdé. Jejich obrana je klasická severská 0-6," řekl Bašný. "O tom, co se hraje v útoku, rozhoduje jediná hráčka. Gulldenová je schopná to připravovat pro pivoty i krajní spojky. Není tam moc kombinací, ale jen pár základních věcí, které se dají sice lehce přečíst, ale těžko bránit," dodal kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky čeká na MS duel se Švédskem

Podle brankářky národního týmu Lucie Satrapové Švédky na český tým nastoupí zostra. "Podle mě nečekaly, že by mohly prohrát s Polskem, přitom je ty Polky jednoznačně přejely. Proto Švédky dostaly nůž na krk, protože mají vyšší ambice než jen postoupit ze skupiny," řekla Satrapová, která na klubové úrovni působí ve švédském Kristianstadu. Doplnila, že Švédky měly hotovou nominaci na mistrovství už měsíc před jeho začátkem, zatímco Češky jen pár dní před startem turnaje.

"Už 16 hráček u nich dopředu vědělo, že pojedou do Německa, měly kemp a vyrovnané přátelské utkání s Dánskem. Myslím, že jsou hodně sledované. Když jsem dělala teď rozhovory pro švédské noviny, tak nás pasují na favorita, protože Švédky prohrály s Polskem, které jsme my porazily. Ale my nejsme favorit, zůstávají jím Švédky, protože ty zkušenosti jsou na jejich straně," dodala Satrapová.

Češky vyhrály úvodní zápas s Argentinou 28:22 a potom překvapivě porazily Polsko, přestože ještě 20 minut před koncem prohrávaly o pět branek a několikrát hrály v oslabení. Nakonec zvítězily 29:25. Ve skupině v Bietigheimu-Bissingenu je čekají ještě Norky a Maďarky, postoupí čtyři týmy ze šesti.

Speciální nádech má světový šampionát pro Kamilu Kordovskou, která včera v Bratislavě oslavila 20. narozeniny. Česká házenkářka ale bujaré radovánky ke kulatinám nepotřebuje. Jejím největším přáním je porazit Švédsko, aby měl český tým jistou účast v play-off. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články