Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Velká Bystřice nakonec na historický postup nedosáhla, do baráže jdou Strakonice

Velká Bystřice (Olomoucko) – Třítisícové městečko nedaleko Olomouce bylo na nohou. Jeho házenkářští hrdinové se mohli dočkat historického postupu do extraligy. V přímém souboji o baráž do nejvyšší české soutěže se ale kýženého vítězství před plnou halou nedočkalo. Se Strakonicemi prohrálo 26:28.

Velká Bystřice je v českém házenkářském prostředí malé zjevení. A to nejen proto, že klub odehrál skvělé jaro, na domácí palubovce až doposud neprohrál celou sezonu a v domácím poháru vyřadil extraligový Frýdek-Místek a v osmifinále jen těsně neuspěl proti Zubří.

Hanáci málem dosáhli i na extraligovou účast, alespoň k baráži měli před rozhodujícím zápasem se Strakonicemi blízko. Jenže Jihočeši zvítězili 28:26 a za týden to budou oni, kdo se postaví Cementu Hranice.

"Bystřice doma ještě neprohrála, jsem rád, že se nám to povedlo, a byl to nesmírně těžký zápas, rozhodovaly dvě tři chyby a tam to bylo," radoval se kapitán Strakonic Martin Mošovský.

"Pro většinu kluků životní zápas… Nevím, jak to popsat, i pro mě je to velký zápas. Můžu to přirovnat k play-off v extralize. Nejlepší na tom je, že ti kluci za to vážně nemají vůbec nic a jenom to srdíčko to vyhrálo," zářil Mošovský.

"Asi měli víc štěstí než my na konci, nějak se nám nepovedla koncovka, nevím, co k tomu mám říct," přemítal na druhé straně Ondřej Švébiš, spojka bystřického SK.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články