Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Most i Slavia vyhrály venku a jsou blízko postupu do finále

Ostrava - Házenkářky Mostu a pražské Slavie vstoupily vítězně do semifinálových sérií play-off interligy. Mostecké obhájkyně titulu vyhrály v Olomouci 28:20, slávistky v Ostravě porazily Sokol Poruba 29:22. Oba favorizované týmy tak mohou za týden v domácím prostředí rozhodnout o postupu do finále.

Olomouc se proti čtyřnásobným mistryním z Mostu držela 40 minut, pak ale hostující celek dal čtyři góly za sebou a unikl na 21:14. Po osmiminutovém střeleckém výpadku už domácí hráčky nemohly pomýšlet na zvrat.

Slávistkám vyšel úvod druhé půle, kdy daly tři rychlé góly za sebou a unikly Porubě na 17:11. Trenér domácího celku Peter Olšavský sice oddechovým časem nárůst skóre zastavil, ale semifinalistky Vyzývacího poháru pak už nedokázaly zápas zdramatizovat. Deseti brankami se v pražském týmu blýskla reprezentační pivotka Alena Šetelíková.

"Za výkon se stydím, protože naše nasazení nebylo hodné utkání play-off. Pokud chceme podat takový výkon i v Praze, tak tam ani nemusíme jezdit. Dělali jsme velké chyby v obraně, ve druhém poločase jsme zahazovali šance. V obraně hráčky nestíhaly na nohách, špatná byla spolupráce s pivotem. Daleko více jsem čekal od zkušených hráček," posteskl si Olšavský.

Pražankám přitom chybí kvůli potížím s ramenem reprezentantka Kamila Kordovská. "Neprocházeli jsme dobrým obdobím, protože nás kosila zranění. Do Ostravy jsme jeli s velkým respektem, ale holky zápas zvládly takticky. Výborně chytala Kudláčková," vyzdvihl kouč Slavie Richard Řezáč.

Semifinále českého play-off interligy házenkářek - 1. zápasy:

Poruba - Slavia Praha 22:29 (11:14)
Nejvíce branek: Minarčíková 6, Kostelná 4, Polášková 4/1 - Šetelíková 10, Kutlvašrová 6, A. Novotná 5.

Olomouc - Most 20:28 (9:11)
Nejvíce branek: Gajdošíková 6, Fryčáková 4, Sovová 3 - Jeřábková 6, Szarková 6/1, Růčková 5/2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články