Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Házenkářská liga ZŠ vrcholí. Těším se na jedinečnou atmosféru, říká Šůstek

Nové Veselí – Poučit se z vlastních chyb a stále na sobě pracovat a zlepšovat se, to radí mladým sportovcům házenkářský patron Sportovní ligy základních škol David Šůstek. Reprezentační spojka se vrací do míst, kde vyrůstala, na základní školu v Novém Veselí. V tradiční házenkářské baště vyvrcholí turnaj o Pohár ministryně školství. Přímý přenos finálových zápasů vysílá ČT sport v pátek od 11:25.

David Šůstek v akci
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

"Nové Veselí se vyznačuje silnou diváckou kulisou, která je při extraligových zápasech úžasná. Proto doufáme, že fanoušci si najdou cestu i tentokrát," uvedl sportovní ředitel republikového finále Tomáš Augustýn. Závěrečné celorepublikové boje nejlepších chlapeckých a dívčích školních družstev v kategorii staršího žactva hostí kromě Nového Veselí také Žďár nad Sázavou.

Šůstek, odchovanec Sokola Nového Veselí a v současné době hráč pražské Dukly, má na své sportovní začátky krásné vzpomínky. "Začínal jsem s tenisem, ale když jsme se přestěhovali do Nového Veselí, tak jasně vyhrála házená. Chodil jsem tehdy do druhé nebo třetí třídy. Jiný sport zde vlastně ani nebyl. Vzpomínám, jak jsme v jednom ročníku soutěže o Novinářský kalamář v celostátním finále skončili druzí. Odnesl jsem si z té doby krásné zážitky. Všichni kluci z vesnice jsme bojovali v jednom týmu, ať už ve škole nebo v klubu. Těším se, že si opět připomenu tu jedinečnou atmosféru," prohlásil patron projektu.

Při republikovém finále nebude Šůstek pouze sedět v hledišti. Společně s extraligovými házenkáři Sokola Nové Veselí absolvuje v rámci večerního All star game exhibici, soutěže, rozhovory i autogramiádu.

Pro čtrnáctileté či patnáctileté talenty má několik rad: "Neflákat tréninky, stále na sobě makat a nic nevzdávat. Vždy se snažit být lepší a lepší." Zároveň ví, že ne vždy touha a píle stačí. "Je to prostě sport a každý vyhrát, bohužel, opravdu nemůže. Proto je nutné snažit se stále zlepšovat a výkonnostně posouvat. A také se učit od ostatních soupeřů či hráčů, co dělají lépe, stejně jako se poučit i z vlastních chyb," dodal.

Zápasy základních skupin se hrají ve čtvrtek ve sportovních halách v Novém Veselí a Žďáru nad Sázavou od 14:10. V pátek jsou na obou místech od 7:50 na programu všechny semifinálové duely, stejně jako střetnutí o 3. příčku. Finálová utkání už nejúspěšnější družstva absolvují v Novém Veselí: dívky v 11:30 a chlapci ve 12:30.

Zdroj
sportovniligazs.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články