Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zubří nestačilo na Duklu ani ve druhém semifinále

Praha - Házenkáři Zubří nedokázali ani v druhém extraligovém semifinále udržet nadějné vedení a podlehli Dukle 20:26. Pražané tak mohou v sobotu v domácím prostředí rozhodnout o postupu do finále. Oba dosavadní semifinálové zápasy vyhráli také plzeňští obhájci mistrovského titulu, kteří doma dvakrát zdolali Lovosice. 

Utkání Dukla - Zubří
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

V sobotu vedlo Zubří ve druhém poločase o pět branek, tentokrát v první půli o čtyři. Dukla ale krátce po změně stran vyrovnala a sama pak rychle získala rozhodující náskok. Šesti brankami k výhře hostů pomohl Mubenzem, který byl nejlepším střelcem Dukly i v prvním utkání.

"Hráli jsme přesně to, co jsme potřebovali. Chtěl bych vyzvednout domácí publikum, to se jen tak nevidí," ocenil trenér Dukly Jan Josef bezmála 1400 diváků v hale.

Zubří v sobotu doplatilo na zranění střelce Rečka, ten se dnes do hry vrátil a dal pět gólů. Domácí celek ale pro změnu přišel už před poločasem o Hrstku, který dostal po faulu na rozběhnutého Šůstka červenou kartu. 

"Dukla předvedla velmi dobrý taktický výkon. Utkání poznamenalo vyloučení Martina Hrstky, který je tahounem našeho útoku. Moc bych chtěl poděkovat hráčům za nasazení a divákům za vytvoření fantastické atmosféry," prohlásil domácí kouč Andrej Titkov.

Semifinále play-off extraligy házenkářů - 2. zápas:

Zubří - Dukla Praha 20:26 (11:10)
Nejvíce branek: Reček 5, Šlachta 3, Zahradníček a Václav po 2, Hrstka a Douda oba 2/1 - Mubenzem 6, Sviták 5, Kotrč 4, Kastner 4/3. Stav série: 0:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články