Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň je krok od postupu do finále, Dukla vyhrála v Zubří

Plzeň/Zubří - Plzeň je krok od postupu do finále. Také druhé semifinálové utkání na domácí palubovce Západočeši zvládli, když porazili Lovosice 29:23. Udrželi si tím zároveň domácí neporazitelnost. Souboje o titul si může Plzeň zajistit už v příštím zápase na hřišti soupeře. Druhou semifinálovou sérii rozehrála lépe Dukla, která zvítězila v Zubří.

Jiří Bouček z Lovosic (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Lovosicím chyběl tvůrce hry Bouček, jenž si v prvním utkání poranil tříslo. Lídry Plzně byli tentokrát Škvařil s devíti góly, o jeden méně dal Poloz a spolehlivý výkon v brance podal Štochl.

"Bylo to těžší než minule. Potvrdilo se, že to Lovosice nevzdaly, ani když v poločase prohrávaly o osm gólů. Jsem rád, že vedeme 2:0 na zápasy, ale myslel jsem, že ve druhé půli soupeře víc zlomíme. Oni se drželi, my jsme byli těžkopádní. Ale je to play-off, počítají se vítězství. Můžeme jet do Lovosic s klidnou hlavou," řekl plzeňský kouč Martin Šetlík.

Druhé semifinále mezi Zubřím a Duklou teprve začalo a hosté z Prahy vybojovali těsnou výhru 29:28. Zubří přitom ve druhém poločase vedlo až o pět branek, pak doplatilo na zranění střelce Rečka. Série bude pokračovat v neděli, první duel sledovalo téměř 1500 diváků.

Zubří mělo proti Dukle zpočátku navrch, jenže pak přišlo o hlavního střelce. "Zápas jsme měli jednoznačně ve vlastních rukou až do momentu, kdy se zranil Adam Reček, který byl do té doby naším stěžejním hráčem. Družstvo poté ztratilo jistotu v útočné činnosti, což se negativně odrazilo na všech hráčích," litoval trenér Andrej Titkov. K výhře Dukly přispěl Mubenzem devíti trefami.

Semifinále play-off extraligy házenkářů:

2. zápas: Plzeň - Lovosice 29:23 (17:9)

Nejvíce branek: M. Škvařil 9, Poloz 8/1, M. Tonar 5/1 - Malý 6/2, Klimt 5/1, Motl 4/1. Stav série: 2:0.

1. zápas: Zubří - Dukla Praha 28:29 (15:11)

Nejvíce branek: Reček 7, Hrstka 5/3, Šlachta 5 - Mubenzem 9, Jeníček a Patzel po 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy