Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Házenkářky Poruby vysoko prohrály se švédským Höörem

Höör (Švédsko) - Úvodní semifinále Vyzývacího poháru se házenkářkám Poruby nepovedlo. Ve Švédsku prohrály s Höörem vysoko 16:28. Odveta se hraje za týden v Ostravě.

Házenkářky Poruby
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Poruba dokázala před třemi lety v hale Hööru o gól zvítězit, do čtvrtfinále téže pohárové soutěže však tehdy po předchozí domácí prohře nepostoupila. Tentokrát ale svěřenkyně trenéra Petera Olšavského na severský celek nestačily. "Očekával jsem, že podáme mnohem lepší a kvalitnější výkon. Švédky přitom hrály přesně to, co jsme čekali," řekl Olšavský.

Ostravské hráčky vstoupily do utkání odvážně a v úvodních dvaceti minutách držely s favoritem krok. Pak se jim ale přestalo dařit střelecky, domácí tým odskočil na 12:6 a po změně stran jeho náskok dál strmě narůstal.

"Vyšel nám začátek, kdy jsme vedli 4:2. Po oddechovém čase se ale domácí celek nastartoval. My jsme celkově selhali hlavně v zakončení, kdy jsme zahodili spoustu vyložených šancí. Navíc jsme udělali i hodně technických chyb a dobře nefungovala ani spolupráce obrany s brankářkou," uvedl trenér Poruby.

Podle Olšavského hrál Höör ve velké pohodě a vyšlo mu prakticky vše, na co sáhl. "Nám naopak s rostoucím náskokem domácího celku klesalo sebevědomí. Nechci se nyní pouštět do nějakých prognóz před odvetou v Ostravě. Pro nás je důležité, abychom se z utkání poučili a v odvetě ukázali, že i s takovým týmem, jakým je Höör, můžeme hrát vyrovnanou partii," dodal Olšavský.

Semifinále Vyzývacího poháru házenkářek - 1. zápas:

Höör HK - Sokol Poruba 28:16 (13:8)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články