Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky podlehly v přípravném zápase Rakušankám o dva góly

Tulln - České házenkářky prohrály v prvním ze dvou přípravných zápasů s Rakouskem na jeho palubovce 28:30. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného vyhrály v Tullnu o dva góly první poločas, po přestávce je ale potkal výpadek a v závěru už skóre nedotáhly. Odveta se bude hrát v sobotu v Jindřichově Hradci, přímý přenos sledujte od 10:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Česko - Rakousko
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Kouč Bašný nemohl do prvního zápasu od prosincového evropského šampionátu ve Švédsku, kde jeho svěřenkyně skončily desáté, nasadit zraněnou útočnou oporu Knedlíkovou. Z nominovaných hráček v Tullnu nenastoupily Fryčáková, Weisenbilderová, Kudláčková ani Zachová.

V předchozím vzájemném utkání v listopadu vyhrál český tým v Chebu o gól a nakročeno k vítězství měl zpočátku i tentokrát. Hostující hráčky si brzy vytvořily čtyřbrankový náskok a vedení si udržovaly celou první půli. Do šaten šly v přestávce za příznivého skóre 13:11.

Hned po pauze Češky zvýšily na 14:11, jenže od té doby se začaly trápit. Rakušanky, které na rozdíl od soupeřek chyběly na prosincovém Euru, šňůrou čtyř gólů otočily stav a mezi 40. a 45. minutou si vytvořily rozhodující čtyřbrankový náskok.

Kouč Bašný reagoval na nepříznivý stav 18:22 oddychovým časem. Jeho svěřenkyně pak chvíli před koncem snížily na rozdíl jediné trefy, ale víc zdramatizovat už zápas nedokázaly. Rakušanky tak v jubilejním dvacátém vzájemném souboji pojedenácté vyhrály, český celek se radoval devětkrát.

"Dobře jsme zahráli první poločas. Většinu z toho, co jsme natrénovali, se nám dařilo přenést do hry jak v útoku, tak v obraně. V druhém poločase to byl trošičku chaos, měli jsme hodně vyloučených, Rakušanky na nás hrály dvojnásobnou osobní obranu," uvedl Bašný.

"Ze strany Rakušanek to bylo dost riskantní, ale vycházelo jim to. Také proto, že hrály asi 12 až 14 minut ve druhém poločase přesilovku," dodal.

Jeho svěřenkyně se pokusí oplatit soupeři porážku v odvetě. "Trenér nám sice říkal, že nehrajeme na výsledek, ale bohužel jsme prohrály a na sebevědomí nám to moc nepřidá. Proto jsme rády, že budeme hrát doma odvetu a že jim to oplatíme," uvedla spojka Markéta Jeřábková.

"Uvidíme, s čím přijdou v sobotu. Nachystáme se na osobní obranu, nachystáme se na hru šesti proti sedmi, protože to také budou určitě proti nám hrát. Připravíme si i něco jiného v útoku a uvidíme, jestli to bude fungovat," dodal Bašný.

Rakousko - Česko 30:28 (11:13)

Sestava a branky Česka: Müllnerová, Satrapová - Luzumová 8, Hrbková 4, Crhová a Jeřábková po 3, Ryšánková, Růčková a Šetelíková po 2, Salčáková, Kordovská, Janoušková a Malá po 1, Adámková, Andrýsková, Marčíková.

Nejvíce branek Rakouska: Freyová, Logvinová a Huberová po 5. Sedmimetrové hody: 5/1 - 7/7. Vyloučení: 5:5. Diváci: 600.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články