Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jako poslední proklouzl do play-off Jičín, základní část vyhrála Plzeň

Praha – Poslední neznámé vyřešeny – 22. kolo házenkářské extraligy definitivně rozhodlo o nasazení týmů do boje o medaile i bodovém zisku týmů, které se utkají o udržení v nejvyšší soutěži a které čeká šestikolová nadstavba. Vedení si s jistotou pohlídala výhrou na brněnské půdě Plzeň. Druhé zůstalo Zubří a Dukle nepomohla ani výhra 40:18 k posunu ze třetí příčky výše.

Mistrovská Plzeň má díky vítězství v základní části jistotu, že bude v play-off vždy začínat doma. Před vlastními fanoušky ještě v této sezoně neprohrála a může zaútočit na čtvrtý titul za poslední čtyři sezony.

Ve čtvrtfinálové sérii, která je na programu od 25. března, se Plzeň utká s Jičínem, který pronikl do vyřazovací fáze až výhrou v Hranicích. Zubří čeká Frýdek-Místek, Dukla Praha bude hrát s Brnem a Lovosice s Karvinou.

Nové Veselí osmou příčku neuhájilo vinou domácí porážky s Lovosicemi. Play-out čeká také Kopřivnici, Hranice a Litovel. Do nadstavby si týmy přenesou body ze základní části a budou hrát dvoukolovým systémem každý s každým, tedy celkem šest kol. Nejhorší dva týmy sestoupí přímo do 1. ligy, tým z druhého místa play-out čeká baráž.

Výsledky 22. kola extraligy házenkářů

Dukla Praha - Litovel 40:18 (20:8),

Frýdek-Místek - Karviná 34:29 (18:14),

Hranice - Jičín 27:30 (12:14),

Nové Veselí - Lovosice 26:29 (16:17),

KP Brno - Plzeň 26:34 (11:18),

Zubří - Kopřivnice 29:23 (14:12).

Zdroj
ČT sport,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články