Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Plzeň si pojistila první místo, Zubří se ale na ni bodově dotáhlo

Plzeň – Pětatřicet branek nasázel lídr tabulky z Plzně soupeři z Karviné, který tak nepotvrdil dobrou fazonu z posledních zápasů proti obhájci titulu a prohrál 26:35. Západočeši si tak díky lepšímu skóre pojistili první místo, ze kterého je nevystrnadilo ani Zubří, které se na Plzeň bodově dotáhlo po vítězství 30:25 nad Jičínem. Jistotu domácího prostředí pro čtvrtfinále play-off si kromě Západočechů a Moravanů vybojovaly také Dukla a Lovosice.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští házenkáři si před play-off poradili s Karvinou

Dva body na vedoucí dvojici Plzeň, Zubří ztrácí Dukla, jež zdolala 27:21 hosty z Brna. Pražané sice vyhráli první půli, ve druhé části se ale dostali pod tlak a sami museli dotahovat. O výhře Dukla rozhodla v koncovce, v níž ji podržel brankář Tomáš Petržala.

Lovosice se představily v Hranicích, jež bojují o postup do play-off, a odvezly si vítězství 28:26. Favorizovaní hosté dlouho prohrávali, ale poslední minuty patřily dvojici střelců Motl, Bouček, kteří se pod výhru podepsali celkově 15 góly. "Po porážkách se Zubřím a Plzní to pro nás bylo důležité vítězství. Byl to těžce vybojovaný zápas, který se nám podařilo otočit až v samotném závěru. Panuje u mě spokojenost na všech frontách," uvedl trenér Lovosic Milan Berka.

V posledním domácím utkání v základní části měla mistrovská Plzeň už v poločasové přestávce sedmigólový náskok a zůstal v tomto kalendářním roce i v pátém utkání neporažen. Západočeši vrátili soupeři i s úroky říjnovou porážku (25:28). Za vítězstvím šli od první minuty a ani jednou neprohrávali.

"Brzy jsme se dostali do pětibrankového vedení a diktovali tempo," pochvaloval si v České televizi nejlepší domácí střelec Michal Tonar, autor šesti gólů. Po změně stran vedli domácí až o dvanáct. "Ale pak jsme začali zbytečně vymýšlet, bylo tam spousta technických chyb a neproměněných šancí. Ono je těžké udržet koncentraci až do konce," dodal Tonar. V týmu soupeře byl s deseti góly nejlepším střelcem Marek Monczka.

Extraliga házenkářů - 20. kolo

Plzeň - Karviná 35:26 (18:11) Nejvíce branek: Tonar 6, Šafránek a Škvařil po 5, Poloz 5/2 - Monczka 10/3, Frančík 4, Jiří Užek a Plaček po 3. 

Hranice - Lovosice 26:28 (12:13) Nejvíce branek: Tůma 6, Čadra a Magrla po 5 - Bouček 8/2, Motl 7, Malý, Bičiště a Sýkora po 3.

Litovel - Kopřivnice 37:37 (16:19) Nejvíce branek: Nedoma 8/4, Šmíd 5, Pernička a Zbránek po 4 - Bukovský a Fulnek po 7, Jiří Gřes 6, Gelnar 6/3.

Nové Veselí - Frýdek-Místek 33:22 (16:15) Nejvíce branek: Najman 7, Dolejší 6, Chosik 5 - Petrovský 6, Strack 5, Bednárek 4/2.

Dukla Praha - KP Brno 27:21 (12:10) Nejvíce branek: Kastner 6/6, Syřínek 4, Sviták 4/1 - Burget 4, Hastík 4/1, Koubek 3.

Zubří - Jičín 30:25 (13:13) Nejvíce branek: Hrstka 6/3, Šlachta, Douda, Holiš, Zahradníček po 3 - Šulc 5, Vítek a Čurda po 4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články