Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Opora házenkářů Zdráhala má zraněný loket, dva měsíce si nezahraje

Praha - Házenkář Ondřej Zdráhala utrpěl o víkendovém utkání evropského poháru zranění lokte hodové ruky a ve Švýcarsku se podrobí operaci. Tahoun národního týmu bude se zraněnými vazy mimo hru přibližně dva měsíce.

Český házenkář Ondřej Zdráhala při zápase s Francií
zdroj: Chf.cz autor: Alex Wipf

Spojka české reprezentace utrpěl zranění lokte v zápase se Šalou v rámci Challenge Cupu, který švýcarský St. Gallen prohrál na Slovensku 27:30. "Po jedné střele s kontaktem jsem cítil velkou bolest v předloktí. Ale zápas jsem dohrál. Ráno jsem měl na lokti a předloktí velkou modřinu a cítil jsem, že tam není něco v pořádku," přibližuje Zdráhala, který v zápase vsítil za švýcarský celek osm branek a byl tak jeho nejlepším střelcem.

Zranění by se dle lékařů mělo dobře hojit. "Za dva měsíce prý můžu hrát zase házenou. Každé zranění má svůj význam. Vždy jde o to vrátit se silnější," řekl třiatřicetiletý hráč, který skončil za vítězným Petrem Štochlem jen těsně druhý v anketě o nejlepšího českého házenkáře roku 2016.

Českou reprezentaci čeká v jarní části sezony vyvrcholení bojů o Euro 2018 v Chorvatsku. V květnu sehraje dva zápasy s Ukrajinou, v červnu pak na domácí půdě hostí Island a ve Skopje bude čelit Makedoncům.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články