Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zubří rozstřílelo Lovosice a extraligu vede o tři body

Zubří - Předehrávka 18. kola házenkářské extraligy nabídla souboj dvou nejlepších celků probíhající sezony. Vedoucí Zubří v duelu dvou už jistých účastníků play-off rozdrtilo Lovosice 36:20 a na čele tabulky zvýšilo svůj náskok před svým soupeřem už na tři body. "Lovce" může vystřídat na druhém místě mistrovská Plzeň.

Hráč házenkářského týmu Lovosic
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Zubří šlo za vítězstvím hned od úvodu, vypracovalo si výrazný náskok a nedovolilo soupeři vývoj zdramatizovat.

"Převládá spokojenost, moc chyb to nemělo, až na malé zadrhnutí ke konci prvního poločasu," řekl zuberský trenér Andrej Titkov, jehož svěřenci první část vyhráli 15:9. "Rozhodující bylo naše nasazení a disciplína v obraně. Několik našich hráčů podalo reprezentační výkony," chválil svůj tým.

Lovosice podlehly po třech ligových výhrách za sebou a lednovém triumfu ve Final Four Českého poháru. Z vysokého skóre si ale jejich trenér Milan Berka mnoho nedělal. "Jestli je to o gól nebo o šestnáct, je v podstatě stejné. Ztratili jsme dva body," uvedl bývalý reprezentant.

"Takové zápasy se prostě stávají, zažil jsem to mnohokrát jako hráč a budu to asi zažívat i jako trenér. Nezachytili jsme začátek, Zubří bylo ve všech fázích lepší," dodal.

Extraliga házenkářů - 18. kolo:

Zubří - Lovosice 36:20 (15:9)
Nejvíce branek: Šlachta 7, Zahradníček 6, Hrstka a Reček po 5 - Motl 6, Chroustovský 5, Bičiště, Franc a Jelínek po 2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články