Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Házenkáři prohráli ve finále turnaje v Maďarsku s domácím týmem

Érd - Čeští házenkáři obsadili na přípravném turnaji čtyř zemí v Maďarsku druhé místo. Reprezentanti, jimž v Érdu chyběla řada opor, po čtvrteční výhře v semifinále nad Bahrajnem ve finále podlehli favorizovanému domácímu výběru 25:34.

Roman Bečvář
zdroj: AP autor: Zsolt Szigetvary

Zatímco čeští trenéři na tradičním turnaji čtyř zemí zkoušeli některé nováčky, Maďaři v Érdu ladili formu před lednovým mistrovstvím světa ve Francii a na palubovce to bylo od začátku znát. Soupeř bleskově vedl 6:1, hosté pak sice snížili až na 9:10, ale od té doby patřil zápas domácím.

Dvanáctý celek z letošního evropského šampionátu šňůrou pěti gólů opět odskočil a do šaten šel v pauze s náskokem 17:11. Maďaři dominovali většinu času také po přestávce a brzy si vytvořili až desetibrankový náskok.

Mezi tyčemi se navíc dlouho příliš nevedlo českému brankáři Adamíkovi, takže po 51 minutách vedl favorit již 30:19. Hostům se až v úplném závěru podařilo aspoň trochu zkorigovat skóre.

"Hráli jsme s týmem minimálně o třídu lepším, ukázalo se, že Maďaři jsou oproti nám někde jinde. V prvním poločase jsme se v útoku nedokázali prosazovat, nebyli jsme schopni hrát v tlaku a potom jsme stříleli z nepřipravených pozic. Ani v obraně jsme nedokázali hru Maďarů eliminovat," uvedl jeden z dvojice českých trenérů Jan Filip.

"Ve druhém poločase to bylo lepší. Hlavně jsme ale viděli všechny hráče, které jsme na turnaji vidět chtěli. Všichni dostali na hřišti prostor a udělali jsme si obrázek. Na dalších soustředěních už budeme pracovat s týmem, se kterým počítáme pro jarní kvalifikaci," doplnil Filip.

Nejlepším českým střelcem utkání byl Roman Bečvář s šesti brankami. "Dnes jsme dostali více gólů. Bylo vidět, že zápas byl nervózní, ze začátku jsme dělali hodně technických chyb. Byla tu spousta nováčků, kteří se chtěli ukázat. Vydali jsme všichni ze sebe vše, co jsme mohli," mínil Bečvář.

Další akce čeká české házenkáře 12. a 13. ledna, kdy se utkají na turnaji v Rakousku s domácím týmem a Švýcarskem. Představit by se už měla většina opor, které dostaly pro turnaj v Maďarsku volno. Chybět ale nadále bude kapitán Filip Jícha, zotavující se z operace.

Národní celek se neprobojoval na nadcházející světový šampionát, takže pro něj bude hlavní akcí příštího roku jarní vyvrcholení kvalifikace mistrovství Evropy.

Maďarsko - Česko 34:25 (17:11)

Sestava a branky ČR: Adamík, Galia - Bečvář 6, Jeníček 2, Motl 4, Vančo 1, Sobol 4/3, Kývala, Linhart 4, Petrovský 2, Škvařil 2, Tonar, Gřešek, Šlachta, Užek.

Nejvíce branek Maďarska: Lékai 5, Jamali, Csárszár oba 4. Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/3. Vyloučení: 2:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články