Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Český pohár vybojovaly poprvé házenkářky Poruby

Jindřichův Hradec - Házenkářky Sokola Poruba poprvé vyhrály Český pohár, když dotáhly čtyřbrankovou ztrátu a nakonec porazily 32:27 obhájkyně trofeje z Baníku Most. Ty přitom mohly soutěž ovládnout počtvrté za sebou. Poruba hrála v pohárovém finále za posledních šest let už popáté, z toho s Mostem potřetí.

Házenkářky Poruby vyhrály Český pohár
zdroj: ČTK

Úvod vyšel Ostravankám, ale jejich třígólový náskok Most brzy smazal a krátce před koncem poločasu už vedl 15:11. Po změně stran se ale dotáhla zase Poruba.

Mostu se v druhé půli nedařila rozehrávka, když už mohla Růčková vyrovnat ze sedmimetrového hodu, poslala střelu jen do tyče. Deset minut před koncem vedla Poruba 25:22 a favorizovaný soupeř už neuspěl ani s nátlakovou vysunutou obranou.

"O přestávce jsme trošku změnily taktiku, chtěly jsme více naše akce dohrávat. Je to pro nás obrovská psychická vzpruha, která nám pomůže v další fázi sezony. O tom jsem přesvědčená," řekla Šárka Marčíková.

Poruba nastřílela v druhém poločase 20 gólů, osmkrát se v zápase prosadila Michaela Konečná. "Jednoznačně rozhodla bojovnost. Dřely jsme, moc jsme chtěly vyhrát, nikdy se nám to zatím nepodařilo. O poločase jsme si řekly, že to hlavně nesmíme vzdávat a musíme bojovat do poslední chvíle. A konečně to vyšlo," uvedla v rozhovoru pro ČT sport.

"Mám jen superlativa. Je to fantastické, jsem rád, že to takhle dopadlo. O poločase jsem byl trochu na vážkách, ale to družstvo je silné, to rozhodlo nejvíc. Srdíčko bylo větší," řekl Peter Olšavský, který je koučem Poruby teprve necelého půl roku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články