Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bašný po postupu: Hráčky mají sebedůvěru a vůli uhrát ještě něco víc

Malmö (Švédsko) - Nad týmem před mistrovstvím Evropy všichni lámali hůl, ale hráčky to tak nebraly a mají vůli uhrát ještě lepší výsledek. Tak to po postupu ze základní skupiny vidí trenér reprezentace házenkářek Jan Bašný.

Utkání ČR - Černá Hora
zdroj: ČHF autor: Alžběta Vejrostová

"Když se někdo před měsícem podíval na naši skupinu, všichni nad námi lámali hůl. Hráčky to ale tak necítily," uvedl kouč. Češky byly považované za nejslabší tým skupiny. "Sám jsem realista a myslel jsem si, že postup bude obrovský úspěch. Hráčky to ale tak neberou a mají zdravou sebedůvěru a vůli uhrát ještě něco víc," řekl.

Přestože se ve středu večer po výhře Dánska český tým dozvěděl o jistotě postupu, žádné bujaré oslavy se nekonaly. Házenkářky totiž předtím smolně o gól prohrály s Černou Horou. "Hráčkám nestačí, že postoupily. Ony chtěly vyhrát ten zápas, který mohly vyhrát. Nejsou spokojené se svým výkonem. Jde jim o to, aby uhrály ještě něco víc," dodal Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky prohrály s Černou Horou, přesto postupují

Hrbková: Chceme vyhrát s Dánskem. Zůstáváme při zemi

Jeho slova potvrdila nejlepší česká střelkyně na šampionátu Michaela Hrbková, která za dva zápasy zaznamenala 11 branek. "Nechceme se moc radovat, protože máme ještě v plánu vyhrát s Dánskem. Zůstáváme proto při zemi," uvedla Hrbková.

Podle ní chce tým pokračovat v dobrých výkonech. "Vytyčujeme si stále nové cíle. Nemůžeme si teď říct, že jsme postoupily a máme splněno. My chceme hrát do konce a dojít co nejdál. Byla by škoda se spokojit jen s postupem," dodala Hrbková.

Češky vyhrály v pondělí nad Maďarskem 27:22 a ve středu prohrály těsně s Černou Horou 27:28, což jim zajišťuje nejhůře třetí místo ve skupině. Dánky vyhrály oba zápasy a jsou první, Češky jsou za nimi o skóre před Černou Horou, poslední je Maďarsko bez bodu.

O poslední postupové místo bude bojovat Černá Hora s Maďarskem, před český tým se může v konečném pořadí dostat pouze jeden z nich. Češky by zase v případě výhry nad Dánskem mohly postoupit z prvního místa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články