Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zubří nestačilo na tempo Dukly a do čela tabulky nejde

Zubří - Pražská Dukla zaskočila Zubří a po vítězství 29:24 mu zabránila v posunu do čela. Dukla se zároveň bodově přiblížila vedoucímu triu Plzeň, Zubří a Lovosice. 

Utkání Dukla - Zubří
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Dukla v předchozích zápasech i kvůli početné marodce klopýtla v Litovli a v Novém Veselí, ale dnes si spravila chuť. Po vyrovnaném poločase Zubří zcela selhalo v prvních patnácti minutách druhé půle, prakticky nedokázalo skórovat a nechalo soupeře odskočit na rozdíl až deseti branek.

"Na začátku druhé půle jsme selhali střelecky, scházela nám přesnost a to byla voda na mlýn Dukly. Nedařilo se plnit taktické pokyny, byli jsme mizerní v přesilovkách," vypočítával kouč Andrej Titkov hlavní důvody porážky pro ČT sport.

Jeho kolega Jiří Kotrč byl rád, že mužstvo napravilo předchozí výsledky. "Zlepšilo se nám hrozně moc věcí oproti minule, měli jsme dva hráče, co nám chyběli. Vždycky jsem si říkal, že jeden člověk nedělá zápas, ale co dneska předvedl Kuba Sviták, jsem zjistil, že je to opravdu možné," chválil svého lídra. "Dařil se nám rychlý protiútok a v obraně co prošlo, to Tomáš Petržala pochytal," vyzdvihl Kotrč také výkon brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Lovosic podlehli Jičínu o dvě branky

Lovosice padly s Jičínem

Házenkáři Lovosic nevyužili příležitost poskočit do čela tabulky, když ve 13. kole nečekaně prohráli na domácí půdě s Jičínem 28:30. Jičínský trenér Aleš Babák přiznal, že tým cestoval do Lovosic s obavami. "Nastoupit nemohl Šafář, se sebezapřením utkání odehrál Krahulec. Ale předvedli jsme nadšený a bojovný výkon. Povedlo se nám zachytit začátek zápasu a téměř neustále jsme vedli," uvedl.

V domácím dresu se Jiří Bouček blýskl 11 brankami, jenže Lovosice nedokázaly využívat přesilové situace při osmi jičínských vyloučeních a v druhé půli prohrávaly již 17:23. Po minulé těsné porážce v Karviné tým neuspěl podruhé za sebou a poprvé ztratil body doma.

"My jsme měli v prvním poločase velký problém v obraně, nedokázali jsme úspěšně bránit útoky Jičína. Ve druhé půli jsme zlepšili práci v defenzivě, výborně chytal Jakub Koňařík. Bohužel se nám nedařilo dávat jednoduché branky, které střílíme v ostatních zápasech. K tomu se přidal výpadek ve hře našich klíčových hráčů," konstatoval trenér Lovosic Václav Toman.

Extraliga házenkářů - 13. kolo:

Lovosice - Jičín 28:30 (15:17)
Nejvíce branek: Bouček 11/3, Bičiště 6, Klimt 4 - Šulc 9/4, Krahulec, Drbohlav a Groh po 4.

Karviná - Nové Veselí 29:30 (16:14)
Nejvíce branek: Monczka 8, Radčenko a Frančík po 5 - Zourek 7, Štěrba 6/3, Sekulič 5.

Plzeň - Litovel 33:20 (18:8)
Nejvíce branek: Poloz 8, M. Tonar 8/2, M. Škvařil 5 - Zbránek 9, Šmíd 3, Hanák a Bechný po 2.

Frýdek-Místek - KP Brno 26:21 (12:9)
Nejvíce branek: V. Petrovský 8, Gřešek 6/5, Kichner a Klaban po 3 - Hastík 4/3, Mráz a Stein po 3, Koubek 3/2.

Hranice - Kopřivnice 29:16 (12:10)

Zubří - Dukla Praha 24:29 (12:13)
Nejvíce branek: Douda 5, Zahradníček 5/4, Václav 4 - Kotrč 9/1, Reichl, Sviták a Šůstek po 4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy