Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

České házenkářky na závěr turnaje v Chebu remizovaly s Norkami

Cheb - České házenkářky na turnaji O štít města Chebu předvedly bilanci jedné výhry, jedné prohry a na závěr remizovaly. Český tým vstoupil do turnaje čtvrteční výhrou nad Rakouskem, v dalším utkání ale na úspěšný rozjezd nenavázal. V dramatickém duelu podlehly v pátek Češky Srbkám o dvě branky. Stejně napínavý závěr mělo i sobotní utkání proti Norkám, které nakonec nemělo vítěze. Český výběr remizoval s B-týmem Norska 26:26 a v Chebu skončil druhý za Srbskem. Turnaj byl pro reprezentaci generálkou před prosincovým mistrovstvím Evropy ve Švédsku.

Česká házenkářka Veronika Galušková
zdroj: Alžběta Vejrostová/chf.cz

V souboji o druhé místo začaly lépe Norky a v prvním poločase dlouho vedly. Několikrát si vypracovaly tříbrankový náskok, ale domácí výběr v 25. minutě srovnal krok a před přestávkou šel sám do vedení.

V druhé půli ale nárůst skóre značně zpomalil. Proti pohyblivé norské obraně se české hráčky nemohly prosadit, za dvanáct minut daly jen jediný gól. Na druhé straně se ale dařilo i brankářce Kudláčkové.

"Dnes se mi chytalo určitě lépe než včera. Na hřiště jsem sice šla v době, kdy jsme na tom nebyly jako tým nejlépe, ale holky mi pomohly a já se dostala do dobrého tempa. Jsem ráda, že jsem jim to vrátila zákroky, ale škoda kvůli divákům, že jsme neslavily výhru," řekla Petra Kudláčková, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky nestačily v Chebu na soupeřky z Norska

Minutu před koncem poslala Malá za stavu 26:26 míč ze sedmimetrového hodu nad branku. Norky se v útoku neprosadily, Češkám po oddechovém čase zbylo na poslední akci pět vteřin a střela Jeřábkové skončila na břevně. Nerozhodný výsledek však na udržení druhého místa stačil. Do evropského šampionátu české reprezentantky vstoupí 5. prosince zápasem proti Maďarsku.

Trenér Bašný pochválil výkon brankářky i kvalitní, rychlý útok, nutné je však podle něj proměňovat více šancí. "Zápas nám toho zas dost ukázal, ale spokojen být příliš nemohu. Pokud chceme ve Švédsku uspět, musíme předvádět výkony, které by nás určitě dovedly k výhře nad tady startujícím Norskem. Byly tam ale pozitivní prvky, oproti předchozím zápasům došlo k určitému zlepšení v obraně a pochválit musím gólmanku Kudláčkovou. Trápilo nás neproměňování šancí, to musíme do mistrovství zlepšit," řekl trenér českých házenkářek.

Výsledky přípravného turnaje házenkářek O štít města Chebu: 

ČR - Norsko B 26:26 (15:14)

Sestava a branky ČR: Kudláčková, Satrapová - Kordovská 3, Knedlíková 2, Galušková 1, Salčáková 1, Růčková 2, Ryšánková 1, Luzumová 4/3, Malá 4/1, Crhová, Jeřábková 5, Adámková 2, Marčíková, Stellnerová 1, Weisenbilderová. Nejvíce branek Norska: Jacobsenová, Brattsetová, Fauskeová, Wahlquistová a Riegelhuthová po 4. Rozhodčí: Macho, Hájek (oba ČR). Sedmimetrové hody: 7/5 - 6/4. Vyloučení: 1:2. Diváci: 900.

Srbsko - Rakousko 31:28 (14:15)

Konečná tabulka:

1. Srbsko

2. ČR 

3. Norsko B

4. Rakousko

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články