Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sérii neporazitelnosti Lovosic ukončila Plzeň, dařilo se i Dukle

Hranice – V extralize házenkářů už není žádný tým, který by v letošní sezoně ještě neprohrál. Poslední mohykán z Lovosic o sérii neporazitelnosti přišel na půdě Plzně, kde s úřadujícími mistry prohrál 24:29. Na svého soupeře tak má v čele tabulky už náskok pouhého bodu. Třetí je stejným odstupem pražská Dukla, která pohodlně zdolala Jičín 27:22.

Milan Škvařil z Plzně
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Házenkáři Lovosic, kteří se pyšní nejlepším útokem v soutěži s bilancí 251 nastřílených gólů, poznali hořkost porážky poprvé po šesti výhrách a jedné remíze. Plzeň, která se naopak opírá o nejlepší obranu, odčinila překvapivou prohru z minulého kola ve Frýdku-Místku.

Domácí, kteří minulý týden vypadli z Poháru EHF s favorizovaným dánským Koldingem, střelecky táhla trojice Michal Tonar, David Poloz a Jakub Šindelář. Rovným dílem se podělili o 15 branek.

Duklu za vítězstvím nad Jičínem střelecky dotáhl Milan Kotrč, který dal devět gólů. V brance domácích pak předvedl výborný výkon Tomáš Petržala, jenž exceloval především na přelomu obou poločasů, kdy si Dukla vypracovala rozhodující náskok šňůrou 8:0.

Dukla se tak posunula na druhé místo a je pouze o bod za vedoucími Lovosicemi, stejně jako třetí Zubří, které přehrálo 32:25 Karvinou, a čtvrté Brno, které slavilo páté vítězství v řadě na hřišti Litovle (29:24).

Brno po vyrovnané první půli začalo otáčet zápas v Litovli ve svůj prospěch v polovině druhé části. Od stavu 20:20 hosté třemi góly v řadě odskočili a domácím, kteří jsou po sedmé prohře v sezoně poslední, už znovu vyrovnat nedovolili. Zubří mělo severomoravské derby s Karvinou od počátku pod kontrolou. Domácí ani jednou v zápase neprohrávali a spravili si chuť po porážce s vedoucími Lovosicemi z minulého kola. 

Domácím Hranicím se podařilo prolomit sérii čtyř prohraných utkání v řadě. Frýdecko-místečtí Orli si v minulém kole překvapivě vyšlápli na Plzeň, tentokrát však na soupeře nestačili i přesto, že začátek utkání měli pod kontrolou. Hostující tým trápila absence zraněných hráčů, do hry nenastoupily spojky Sebastián Strack ani Miloslav Krahulík.

Hranice v prvním poločase za svým soupeřem zaostávaly, především začátek utkání byl z jejich hlediska velmi nepodařený. Házenkáři Frýdku-Místku se v první části utkání dostali před svého soupeře dokonce o sedm branek. Hraničtí ale dokázali v druhém poločase stav utkání otočit také díky skvělému výkonu gólmana Karla Magrly a zvítězili o dvě branky.

Extraliga házenkářů - 8. kolo:

Hranice - Frýdek-Místek 31:29 (16:19) Nejvíce branek: Horut 11/3, Čadra a Magrla po 6 - Petrovský 9, Dyba 6, Kichner 3.

Dukla Praha - Jičín 27:22 (16:9) Nejvíce branek: Kotrč 9/3, Kastner 4/1, Kývala 4 - Šulc 4/3, Krahulec 4, Šafář 3.

Litovel - KP Brno 24:29 (15:15) Nejvíce branek: Nedoma 6/2, Zbránek 4, Kozlovský 3 - Hastík 6/2, Hubáček 5, Koubek 4/3.

Nové Veselí - Kopřivnice 27:22 (14:11) Nejvíce branek: Melichar a Zourek po 4, Štěrba 3, Dolejší 3/2 - Jiří Gřes 9/4, Hanus 4.

Zubří - Karviná 32:25 (15:10)

Plzeň - Lovosice 29:24 (13:12) Nejvíce branek: Poloz a Šindelář po 5, M. Tonar 5/1, Šafránek 4 - Motl 10/1, Bouček a Bičiště po 4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články