Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

České házenkářky se včetně čtveřice debutantek připravují na ME

Luhačovice - České reprezentantky se v neděli večer sešly ve sportovním centru Radostova v Luhačovicích, kde zahájily přípravu na jeden z vrcholů letošní sezony – prosincové mistrovství Evropy házenkářek v Dánsku. Z Luhačovic se ve středu vydají do Slovinska, kde odehrají dva přípravné zápasy se slovinskou reprezentací.

Jednadvacet házenkářek odstartovalo v neděli odpoledne v Luhačovicích na prvním setkání v nové sezoně přípravu na prosincové EURO v Dánsku. "Do středy budeme pracovat na zapracování nových hráček do našeho systému hry, to je hlavním cílem tohoto kempu," řekl Bašný.

"Pak nás čekají dva přátelské zápasy ve Slovinsku, abychom si vyzkoušeli v ostrém zápase to, na čem tady budeme pět tréninků pracovat. Potřebovali jsme vidět, jestli s novými hráčkami můžeme počítat už v hodně blízké budoucnosti – tím myslím mistrovství Evropy – nebo jestli se do týmu naplno zapojí až příští sezonu," komentoval omlazení družstva trenér Jan Bašný.

Na sraz seniorského týmu trenér Jan Bašný totiž pozval i čtveřici debutantek – Michaelu Konečnou, Dominiku Zachovou, Petru Kudláčkovou a Veroniku Galuškovou. Mohou se poprat o své místo v omlazeném týmu, v němž bude pravděpodobně i pro prosincové EURO už chybět například zkušená brankářka Barbora Raníková. V úvodním bloku přípravy na šampionát tak Bašný pracuje hned s jednadvacítkou házenkářek.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky se připravují na mistrovství Evropy

"Nominovali jsme dvacet házenkářek a dvě hráčky jsme pozvali jako sparingpartnerky. Šůstková, jedna z této dvojice, je však zraněná a do úterý tady tak budeme pracovat s jednadvaceti hráčkami. Před odjezdem do Slovinska pak snížíme počet na obvyklých sedmnáct," vysvětlil Bašný.

Sezona českého reprezentačního týmu žen je nabitá. Po soustředění v Luhačovicích a dvojzápase se Slovinkami čeká házenkářky na konci listopadu špičkově obsazený turnaj v Chebu, kterého se zúčastní kromě českého výběru týmy Norska, Srbska a Rakouska a pak už Češky odjedou do švédského Mälmo, kde se v základní skupině mistrovství Evropy utkají s týmy Černé Hory, Maďarska a Dánska.

"Výsledek vybojovaný na mistrovství Evropy je pro nás letos dvojnásob důležitý. Musíme uhrát takový výsledek, aby se náš tým dostal při losu pro play-off o další šampionát do té lepší poloviny a měl tak šanci při losování dostat někoho ze slabší poloviny. Pokud totiž budeme ve druhém losovacím koši, bude se nám šance na hratelného soupeře snižovat," vysvětluje Bašný. Jeho tým pak na jaře sehraje ještě souboje play-off o postup na MS 2017 v Německu.


Zdroj

Hlavní zprávy

Nejčtenější články