Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Házenkáři Dukly Praha porazili Plzeň a srovnali stav finále

Praha – Házenkáři Dukly Praha porazili v druhém finále extraligy na domácí palubovce Plzeň 25:21 a vyrovnali stav série na 1:1. Nejlepší tým základní části Dukla porazil obhájce titulu poprvé v sezoně až na čtvrtý pokus. Třetí utkání je na programu v sobotu v Plzni.

Hosté si během první půle vypracovali třígólový náskok, avšak Dukla díky šestibrankové šňůře stav otočila a do kabin se šlo za stavu 11:8 pro domácí. Ve druhém poločase si Pražané vedení neustále udržovali, nakonec zvítězili čtyřbrankovým rozdílem.

"Ukázali jsme neskutečnou vůli po vítězství. Kluci si včera ověřili, že je Plzeň tým typu Bragy, proti kterému se musí hrát dobře do obrany. A tuhle taktiku hráči vydrželi po celých šedesát minut. Byli jsme výborně fyzicky připravení a šlo jen o psychiku, která nám včera selhala. Dnes jsme ale chtěli vyhrát víc než soupeř a zaslouženě se nám to povedlo," hodnotil utkání trenér Dukly Jan Josef.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Dukly Praha srovnali finále extraligy na 1:1

"Myslím, že jsme měli udržet naše vedení ze začátku zápasu. Měli jsme tam spoustu šancí a sedmimetrových hodů, které jsme bohužel neproměnili, a to možná rozhodlo. Dneska nám prostě v útoku něco scházelo," dodal hostující kouč Martin Šetlík.

Nejlepším střelcem zápasu byl se sedmi góly plzeňský Milan Škvařil, na straně domácích se nejvíc dařilo autoru pěti branek Jakubovi Svitákovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články