Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dukla, Hranice i Plzeň podruhé zvítězily, Zubří opět těsně podlehlo Karviné

Praha - Druhou výhru v sérii mají po nedělním odpoledni na kontě házenkáři Dukly Praha a Brna Králova Pole, naopak vyrovnáno na 1:1 je v sérii mezi Kopřivnicí a Litovlí, když v druhém domácím zápase Kopřivnice oplatila Litovli sobotní porážku. Nejdramatičtější souboj sledovala zaplněná hala v Zubří, kde v posledním zápase víkendu domácí Zubřané bojovali s Karvinou o vítězství v prodloužení, nakonec se však i podruhé radovali hráči Karviné, kteří lépe zvládli prodloužení a zvítězili 28:27.

Je nám líto, video expirovalo.
Dukla si i podruhé ve čtvrtfinále poradila s Jičínem

Házenkářům Jičína ve druhém čtvrtfinále na Dukle dlouho vycházela urputná obrana. Oboustranně se pak hrálo velmi tvrdě, za svůj faul v zápase skončil domácí Jan Brabec.

Poločasový stav 11:14 Jičínu zachoval naději, ve druhé půli o ni ale rychle přišel. V útoku hosté často ztráceli balony a Dukla trestala i při vlastním oslabení. Výrazné vedení získala hlavně díky Březinovi a Svitákovi. Pražané nakonec nad Jičínem zvítězili 34:24. Od postupu do semifinále je tak dělí jedna výhra. 

"Nepovedl se nám začátek, Jičín byl bojovnější a nastoupil do zápasu výborně. Až změněnou obranou jsme docílili získání míčů a zápas otočili. Bylo to klidnější než včera," uvedl vedoucí týmu Dukly Jiří Kotrč.

Plzeň v druhém poločase s Lovosicemi prohrávala o dvě branky, ale v dramatické koncovce nakonec vybojovala těsnou výhru. V sobotu přitom soupeře rozstřílela 28:14. "Lovosice podaly diametrálně odlišný výkon než včera. Ve druhé půli jsme byli hodně v oslabení, strašně těžko jsme se prosazovali v postupném útoku. Nakonec jsme to zvládli, proměnili jsme sedmičku v poslední minutě a zbytek ubránili," oddechl si trenér Plzně Martin Šetlík.

Ve velmi vyrovnaném utkání s Karvinou vedli Zubřané jen do 15. minuty. Pak Karviná skóre otočila a neustále vedla jedno až tříbrankovým náskokem. Obrovskou zásluhu na tom měl brankář Lefan, který svůj tým podpořil několika dobrými zákroky, a zkušený Veřmiřovský.

Zubří začalo ve druhé půli ztrátu stahovat a velký podíl na tom měl Malina, který v brance nahradil Orsága. Zabrzdilo je až opakované vyloučení, kdy hráli Zubřané dlouho jen ve třech hráčích v poli.

Utkání tak dospělo do prodloužení, kde diváci viděli pouze pět branek. Protože tři z toho skončily v síti domácích, vyhrála i druhý zápas čtvrtfinále play-off nejtěsnějším možným rozdílem Karviná, která si domů veze v sérii náskok 2:0.

"Velmi vyhrocený zápas se vším všudy, nasazení bylo enormní. Naši kluci se nezalekli, když ze začátku prohrávali 0:4, a už se to pak tahalo o gól. Taky musím vyzdvihnout brankáře Lefana, který v prodloužení zavřel bránu," řekl trenér Karviné Radek Bartošic.

Čtvrtfinále play-off házenkářské extraligy mužů

Hranice - Frýdek-Místek 23:19 (14:11) Nejvíce branek: P. Magrla 8/5, Čadra, Třeštík a Hastík po 3 - Gřešek 4/4, Klaban a Rajnoha po 3. Stav série: 2:0.

Plzeň - Lovosice 20:19 (10:10) Nejvíce branek: M. Tonar 7/2, Poloz 6/1, M. Škvařil a Vinkelhöfer po 3 - Motl 5, Sýkora 4, Bouček 3, Klimt 3/3. Stav série: 2:0.

Dukla Praha - Jičín 34:24 (14:11) Nejvíce bodů: Březina 7, Sviták 6, Kotrč a Kývala po 5 - Král 9/4, Čurda 7, Drbohlav 3. Stav série: 2:0.

Zubří - Karviná 27:28 po prodl. (25:25, 15:16) Stav série: 0:2.

O udržení

KP Brno - Zlín 26:19 (14:12) Nejvíce branek: Hubáček 8/1, Kubis 6/3, Dostalík a Zima po 4 - Kafka a Pernica po 5, Doležel 3. Stav série: 2:0.

Kopřivnice - Litovel 33:29 (13:12) Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Český svaz házené

Hlavní zprávy

Nejčtenější články