Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Český pohár potřetí v řadě zvedly nad hlavu házenkářky Mostu

Ostrava - Házenkářky Baníku Most získaly potřetí za sebou Český pohár. V Ostravě porazily 27:19 domácí Sokol Poruba, který neuspěl v pohárovém finále už počtvrté za posledních pět let.   

Házenkářky Mostu se radují ze zisku Českého poháru
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ostravanky začaly lépe, ale Most ve 12. minutě za stavu 3:5 zastavil jejich nápor oddechovým časem a zakrátko získal vedení. Domácímu týmu naopak time-out nepomohl a mostecký náskok do poločasu vystoupal až na šest branek.  

Do druhé půle sice vstoupila dvěma góly Poruba, ale mostecké hráčky žádné drama nepřipustily. Soupeře nakonec zdolaly téměř stejným výsledkem jako v pohárovém finále před dvěma lety, tehdy dala Poruba o gól méně.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu zdolaly Porubu a potřetí za sebou získaly pohár

Most se podle trenéra Petera Dávida měl na pozoru po lednovém utkání interligy, v němž v Porubě remizoval. "Zápas rozhodla fáze mezi 15. a 20. minutou a ten gólový spurt před poločasem. Soupeř pak nedal na začátku druhé půle šance a pak se neprosadil ani v hluchém místě, kdy gól nepadl snad deset minut," citoval Dávida web onlajny.com.

Kouč Poruby Ján Beňadik uznal, že Most byl lepší a zasloužil si vyhrát. "Nedali jsme šance a soupeř nás trestal z trháků v první půli. Pak jsme dali i hodně tyček a spoustu šancí pochytala i Dominika Müllnerová. Mít kousek štěstí v té pasáži šesti až sedmi minut druhé půle bez branky, možná by to vypadalo jinak. Závěr zápasu už byla frustrace z naší strany," řekl Beňadik.

Poruba - Most 19:27 (8:14)

Nejvíce branek: Marčíková 5/4, Šviráková 3, Ryšánková 3/3 - Jeřábková 6, Szarková 6/2, Súkenníková 5, Růčková 4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články