Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští házenkáři míří na soustředění a přípravu, v nominaci stále chybí Jícha

Praha - Trenéři házenkářské reprezentace Jan Filip a Daniel Kubeš nominovali zatím patnáct hráčů na dubnové soustředění v Třeboni a přípravné zápasy s Rakouskem. V kádru stále chybí kapitán Filip Jícha, který se po operaci stydké kosti vrací do herního rytmu. Trenéři ještě dodatečně vyberou tři hráče z třinácti náhradníků. 

Filip Jícha
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

"Nominaci jsme si stále nechali otevřenou i s ohledem na zdravotní stav některých hráčů, kteří momentálně nejsou fit, ať už je to Leoš Petrovský nebo Ondřej Zdráhala. Někteří byli nemocní, ale to snad nebude nic vážného," uvedl kouč Filip. "Proto si necháváme tři místa otevřená. S největší pravděpodobností doplníme dvě spojky a poslední místo obsadíme na poslední chvíli," doplnil jeden z dvojice trenérů.

Český celek absolvuje na začátku dubna přípravný kemp v Třeboni, v rámci kterého sehraje dva duely s Rakouskem - 7. dubna v Kremsu a o dva dny později na domácí půdě. Půjde o poslední přípravu před červnovým play-off o postup na mistrovství světa proti Makedonii, kam národní tým prošel po lednové výhře nad Tureckem v první fázi kvalifikace.

"Tušíme, co budou Rakušané hrát, přestože jejich sestava bude zřejmě jiná, protože se vrátí zranění hráči. My se budeme soustředit především na obranu, která byla ve druhém zápase proti Turecku lepší, ale stále tam jsou věci, na kterých musíme pracovat," podotkl Filip. "Pro některé hráče to bude šance před červnovou kvalifikací vydobýt si stabilnější místo v týmu. V prvním zápase proti Rakousku bychom rádi dali prostor více hráčům," dodal.

Nominace ČR

Brankáři: Martin Galia, Petr Štochl.
Pravá spojka: Jan Stehlík.
Střední spojky: Tomáš Babák, Roman Bečvář, Ondřej Zdráhala.
Levá spojka: Jan Landa.
Pravá křídla: Miroslav Jurka, Jan Sobol.
Levá křídla: Jakub Hrstka, Milan Kotrč.
Pivoti: Leoš Petrovský, Tomáš Říha, Petr Šlachta, Jan Užek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy