Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češky míří do Srbska, před odletem pilovaly defenzivu

Luhačovice - Poslední trénink před odletem do Srbska k dalšímu kvalifikačnímu utkání o postup na mistrovství Evropy absolvovaly české házenkářky. Reprezentantky ve středu na domácí půdě prohrály první utkání v kvalifikaci, když se Srbskem padly 25:30. V odvetném utkání chtějí výrazně zlepšit defenzivu a získat dva body.

Středeční zápas ukázal, že Češky se umějí proti patnáctému týmu světa prosadit v ofenzivě, když vstřelily 25 branek. Jenže svěřenkyně trenéra Bašného nezvládly obrannou fázi. Třicet obdržených gólů je příliš, a tak se na posledním přípravném tréninku v Luhačovicích trénovala především defenziva.

"Musíme to více zahustit, více si pomáhat a ne tak moc rozevřít střed," tvrdí reprezentační křídlo Jana Knedlíková. "Bude to těžké, musíme pomoci i našim brankářkám, protože od začátku to měly těžké, nechytly se a pak už je to za takovou obranou těžké," uznává i kapitánka reprezentace Iveta Luzumová.

"Vůbec se nám nedařilo ubránit jejich kombinaci, přitom hrály celý zápas jenom jednu. Určitě musíme zlepšit obranu. Musíme se podívat, kde jsme dělaly chyby, a zkusit na to nějak najít recept. Zkusíme se tam poprat o body, i když víme, že to bude hodně těžké," uvedla kapitánka Iveta Luzumová, která je zpět po nedávné operaci štítné žlázy.

"Pojedeme do Srbska se stejným cílem, jaký jsme měli tady, to znamená vyhrát zápas a získat dva body," říká trenér reprezentace Jan Bašný. 

Reprezentantky mají momentálně na druhém místě tabulky čtyři body za podzimní výhry nad Itálií a na Ukrajině a na vedoucí Srbsko ztrácejí dva body. O další dva body za českým celkem je Ukrajina, která o víkendu hostí outsidera Itálii. Na prosincový šampionát postoupí první dva týmy z každé skupiny a nejlepší celek z třetích míst. Zbylé dva zápasy kvalifikace odehraje národní výběr v červnu v Itálii a proti Ukrajině.

Srbky jsou před vlastními fanoušky ještě silnější než venku. To potvrdily v roce 2013, kdy na domácím světovém šampionátu vybojovaly stříbro. Na posledním MS loni v prosinci skončily až patnácté.

"Na rozdíl od nás byly Srbky na všech posledních šampionátech, takže jsou favoritky. Oproti prvnímu zápasu hlavně musíme být schopni tu jejich hru přerušovat. My jsme byli tam, kde jsme měli být, ale nebyli jsme je schopni přerušit," podotkl trenér Bašný. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články