Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Plzně a Hranic stáhli náskok vedoucí Dukly

Praha - Házenkáři Plzně i Hranic v 16. kole extraligy zvítězili a stáhli náskok vedoucí Dukly na tři body. Západočeští obhájci titulu porazili poslední Zlín vysoko 39:22, Hranice si po zlepšení v druhé půli poradily s Frýdkem-Místkem 32:28. Karviná si po vítězství 28:17 nad Jičínem pojistila osmé místo. Dukla porazila KP Brno 33:29, Lovosice zvítězily 30:24 nad Litovlí.

Je nám líto, video expirovalo.
Dukla zvítězila v zápase s Brnem 33:29

Trenér Hranic Libor Hrabal prohlásil, že za stavu 8:3 si domácí hráči nejspíš mysleli, že se utkání dohraje samo. "Vyslali jsme dvě nesmyslné střely, Frýdek-Místek se toho chytil a dostal do hry. Posledních deset minut prvního poločasu bylo z naší strany katastrofických. Zaplaťpánbůh, že v závěru utkání se objevily některé věci, po kterých rozhodčí hosty vylučovali," oddechl si Hrabal.

Zato zápas Plzně se Zlínem byl zcela jednoznačný, domácí už o přestávce vedli o deset branek. "Výsledek vypadá sice hrozivě, ale my jsme nepředvedli nějak špatný výkon. Ten rozdíl v kvalitě je obrovský, nám navíc scházeli tři klíčoví hráči do obrany. Měl jsem ze zápasu větší obavy," řekl zlínský trenér Jiří Mičola.

Předposlední Brno bylo Dukle vyrovnaným soupeřem jen do 20. minuty. Závěrečnou desetiminutovku prvního dějství ovládli Pražané poměrem 8:2, což jim vyneslo poločasové vedení 20:12. Hosté po změně stran ještě snížili na rozdíl dvou branek, víc jim už ale favorit nedovolil.

"Chtěli jsme rychle rozehrávat, abychom unavili soupeře, což se nám podařilo. Bohužel nám ale nevyšel druhý poločas, kdy jsme skoro prohospodařili osmigólový náskok. Chtěli jsme dát šanci střídajícím hráčům, ale poté, co jsme dostali v druhé části od Brna brzy sedm branek, jsme museli dát do hry opět původní sestavu," uvedl asistent trenéra Dukly Jiří Kotrč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články