Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky čeká kvalifikace, Luzumová touží po "nekompromisním postupu"

Praha - České házenkářky vstoupí ve středu do kvalifikace o mistrovství Evropy. V základní skupině na ně čeká Itálie, Ukrajina a Srbsko a pouze dva nejlepší týmy budou mít jistotu přímého postupu. Iveta Luzumová, opora českého týmu, neočekává nic jiného než jistou cestu na ME. "Musíme nekompromisně postoupit," řekla. Přímý přenos utkání s Itálií, papírově nejslabším týmem skupiny, odvysílá ČT sport a náš web od 15:55.

Iveta Luzumová v utkání s Rakouskem
zdroj: chf.cz autor: Alex Wipf

Trenér Jan Bašný dal dohromady silný výběr, nechybí v něm ani opory ze zahraničních týmů: Iveta Luzumová z německého Thüringeru a Jana Knedlíková, která hraje za jeden z nejlepších evropských celků, maďarský Győr.

"Je fajn začít kvalifikaci doma, jsme favorité utkání a půjdeme do něj s tím, abychom získali dva body a potěšili oko diváka. Věříme, že přijdou hlavně mladší fanoušci, děti do 15 let mají vstup zdarma. A i ostatní nám snad vytvoří bouřlivou atmosféru, před kterou se bude dobře hrát," řekl manažer reprezentací Karel Nocar. "Je to dobrý začátek. Itálie by měl být nejhorší tým naší skupiny. Jestli máme ambice postoupit na ME, musíme nekompromisně vyhrát," dodala Luzumová.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Házenkářky v kvalifikaci o ME

Boj o kontinentální šampionát bude po utkání s Itálií pro české reprezentantky pokračovat 11. října zápasem na Ukrajině. Čtvrtým členem skupiny je Srbsko, na šampionát postoupí přímo první dva týmy plus nejlepší z těch, které se v kvalifikačních skupinách umístí na třetích příčkách.

Luzumová upozornila hlavně na venkovní zápasy. "Ty budou vždycky těžké. V Srbsku to není úplně optimální, mají tam problémy s trenérem, pod nímž některé hráčky nechtějí hrát. Ale s nimi hrajeme až v březnu, může se stát cokoliv," řekla v rozhovoru pro Českou televizi.

Manažer reprezentací Karel Nocar: "Chceme určitě mezi dva týmy, které pojedou na ME. Ale máme před sebou šest zápasů. Teď je pro nás důležité zvládnout utkání s Itálií a pak na Ukrajině."

Luzumová se potýkala se zraněním kyčle, nyní už je podle ní vše na dobré cestě. "Vypadá to dobře, pomohl mi český doktor. Odehrála jsem asi čtyři utkání, nejsem stoprocentně fit, ale udělám vše pro to, abych holkám pomohla," ujistila.

Nocar je rád, že čím dál víc čských hráček, steně jako Luzumová, hraje v zahraničí. "Obohatí se pak o zkušenosti a na reprezentační úrovni to mohou vrátit," řekl. "Zahraniční úroveň je úplně někde jinde, i kvalita tréninků. Holky, které nás reprezentují a jsou z československé ligy, ale i na mezinárodní úrovni ukazují, že jsou dobré," doplnila Luzumová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články