Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkářky se v Luhačovicích připravují na baráž proti Nizozemsku

Luhačovice – České házenkářky zahájily v Luhačovicích závěrečnou přípravu na dva duely play-off kvalifikace o postup na mistrovství světa 2015 proti Nizozemsku. První utkání je na programu v sobotu 6. června  v Arnhemu, odveta se hraje o týden později v Mostě.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky se chystají na klíčový dvojzápas sezony

V Luhačovicích se sešel kompletní devatenáctičlenný tým, trenér Jan Bašný nemusel přijmout jedinou omluvenku. Po posledním ze sedmi plánovaných tréninků kádr zúží na požadovaných šestnáct hráček, se kterými odcestuje do Nizozemska. "Přestože na konci sezony bývají hráčky unavenější, tentokrát na nich od prvního okamžiku vidím odhodlání, soustředění a také zájem o všechno, co trénujeme," popsal Bašný.

Češky se v úterý v přípravném zápase za zavřenými dveřmi utkají se Slovenkami, pro něž jde o poslední přípravu před play-off proti Španělsku. "Jsem rád, že se ten zápas podařilo domluvit. Hráčky se vrátí do zápasového rytmu, z něhož některé vypadly. Vyzkoušíme, co potřebujeme a budeme chtít hrát v Nizozemsku. Slovenky sice předvádějí jiný styl hry než Nizozemky, ale jistě to bude kvalitní utkání. Navíc trénink nenahradí zápasové situace," vysvětlil Bašný.

Těší ho, že nemocné koleno Ivety Luzumové, nejlepší české házenkářky uplynulé sezony, je v pořádku: "Hodně jsme to s Ivetou řešili. Bolest po Chebu ustoupila a nyní je Ivetino koleno v naprostém pořádku. Což je dobrá zpráva nejen pro toto kvalifikační dvojutkání, ale i pro její budoucnost," uzavřel Bašný.

Zdroj
chf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články