Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

K házenkářům se po zranění vrací kapitán Jícha

Praha - V nominaci české házenkářské reprezentace na soustředění před červnovými závěrečnými zápasy evropské kvalifikace s Francií a Makedonií figuruje i Filip Jícha. Kapitán národního týmu musel vynechat nedávné dva duely se Švýcarskem kvůli nataženému úponu tříselného kanálku.

Filip Jícha
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Ve výběru trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše naopak schází Petr Linhart, který se v utkání ve Švýcarsku zranil. "U něj je podezření na zranění křížových vazů v koleni," řekl v tiskové zprávě manažer reprezentací Karel Nocar.

V nominaci je čtrnáct hráčů, které trenéři do konce května doplní o další čtyři. Tým se sejde v sobotu 6. června v Brně, kde 10. června odehraje zápas s Francií. V Makedonii se Češi představí 14. června.

Po čtyřech z šesti zápasů figuruje národní tým ve skupině na postupové druhé příčce s dvoubodovým náskokem na Makedonii. Na šampionát projdou první dva celky z každé skupiny a nejlepší tým z třetích míst.

Nominace na soustředění:

Brankáři: Martin Galia (St. Gallen/Švýc.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.).

Spojky: Tomáš Babák (St. Gallen/Švýc.), Roman Bečvář (Rostock/Něm.), Pavel Horák (Füchse Berlín/Něm.), Filip Jícha (Kiel/Něm.), Ondřej Zdráhala (Hamm-Westfalen/Něm.).

Křídla: Jakub Hrstka (Prešov/SR), Miroslav Jurka (St. Raphaël/Fr.), Milan Kotrč (Dukla Praha), Jan Sobol (Pulawy/Pol.).

Pivoti: Leoš Petrovský (Plzeň), Tomáš Říha (Coburg/Něm.), Jan Užek (Karviná).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články