Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Házenkáři v přípravě podlehli favorizovanému Německu

Stuttgart Čeští házenkáři v předposledním přípravném duelu před mistrovstvím světa prohráli s Německem 24:32. Reprezentanti drželi se soupeřem krok 40 minut, po první půli dokonce vedli, ale vysoký favorit skóre otočil. V sobotu čeká národní tým proti Němcům odveta v Mannheimu, která bude generálkou před šampionátem a trenéři po ní oznámí konečnou nominaci.

Od začátku utkání se hrála velmi ofenzivní házená. Favorizované Německo si rychle vytvořilo dvou až tříbrankový náskok, který si velkou část první půle udržovalo.

Za stavu 12:9 pro domácí ale přišel nečekaný zlom. Rozchytal se český gólman Galia, zlikvidoval několik stoprocentních šancí včetně sedmičky a německé vedení se rozplynulo. Domácí hráči dlouhé minuty nemohli najít zbraň na Galiu a ve 24. minutě po rychlém útoku srovnal stav Petrovský.

Hosté pokračovali ve střelecké šňůře, dali pět branek za sebou a k překvapení zaskočené haly najednou po Babákově trefě vedli 14:12. Dvougólové vedení si reprezentanti udrželi až do přestávky a těšit je mohl především výborný útok, neboť dali za poločas 16 branek.

Po změně stran ale svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše skórovali jen osmkrát. Němci rychle dotáhli drobnou ztrátu, ukázali svou sílu i zkušenosti a ve střední části druhé půle rozhodli o vysoké výhře.

Čtyřmi českými brankami po sobě se sice blýskl uzdravený kapitán Filip Jícha, který hraje bundesligu za Kiel, jeho spoluhráčům se ale přestalo v útoku dařit. Za čtvrt hodiny dali Češi jediný gól a Němci si sérií šesti tref vytvořili pohodlný náskok 29:20. Závěr se tak dohrál v poklidu.

Po sobotní odvetě v Mannheimu čeští trenéři oznámí šestnáct hráčů, kteří pojedou na světový šampionát. Ve hře je devatenáct jmen včetně lehce zraněného Jiřího Motla, který v zápasech v Německu chybí. Do MS vstoupí národní celek 16. ledna soubojem s favoritem turnaje Francií.

Německo - ČR 32:24 (14:16)

Rozhodčí: Togstad, Kristiansen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 6/5 - 4/2. Vyloučení: 2:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články