Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Českým házenkářkám stačí proti Litvě k postupu remíza

Olomouc Českým házenkářkám stačí v nedělním olomouckém utkání s Litvou remíza k tomu, aby se probojovaly do červnového play-off o postup na mistrovství světa 2015. Litevky dnes porazily Ázerbájdžán 35:29, české reprezentantky nad ním v pátek vyhrály vyšším rozdílem 38:26.

Česká házenkářka Lucie Severová
zdroj: chf.cz autor: Alex Wipf

Zatímco nad domácím výběrem vyhrál Ázerbájdžán první poločas, s Litvou naopak už po půlhodině hry prohrával o osm branek. Bezmála o polovinu gólů vítězného týmu se postarala dvojice Diana Satkauskaiteová, Laima Bernatavičiuteová.

S Litvou se svěřenkyně trenéra Jana Bašného utkají v neděli od 11:00. V první fázi světové kvalifikace na tohoto soupeře narazily i před čtyřmi lety a vyhrály přesvědčivě 37:21.

"Čeká nás nepříjemný soupeř se dvěma nebezpečnými hráčkami. Budeme se snažit jim vnutit naši hru, budeme vycházet ze zajištěné obrany a nebudeme se hnát do útoku. Věřím, že pokud půjdeme z dobré obrany do postupného protiútoku, tak nějaké góly dáme," uvedl Bašný.

"Některé hráčky (trenér Litvy) schovává, abychom je neviděli hrát. A určitě na nás nasadí jinou brankářku. Nejsou to obavy, ale respekt vůči nedělnímu soupeři mám," dodal Bašný. "Bude stačit je ubránit. Jejich obrana totiž není úplně super," prohlásila brankářka Barbora Raníková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články