Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Házenkáři Dukly i Brna vyhráli a drží krok s čelem tabulky

Praha - Házenkáři pražské Dukly a KP Brno udrželi kontakt s vedoucí dvojicí extraligy. Dukla po vítězství 35:26 nad nováčkem z Litovle zaostává na třetím místě za Plzní a Zubřím jen o skóre, čtvrté Brno ztrácí po výhře 31:27 nad Lovosicemi bod.

Hráči Litovle se v Praze drželi téměř celý poločas, až teprve v jeho závěru dokázala Dukla zlepšenou obranou odskočit na uklidňujících pět branek. Po vydařeném vstupu do druhé půle vzrostl náskok domácího mužstva až na 22:14, šanci pak mohli dostat i náhradníci.

"V prvním poločase jsme létali jako magnetická střelka nahoru dolů a nebylo to z naší strany dobré. Myslím si, že to trochu bylo tím, že kluci jsou zkrátka unavení. Ve druhém poločase se ale hodně zlepšila obrana a začali jsme i proměňovat šance, což se nám v první půli, kdy nás Baránek perfektně vychytal, nedařilo," řekl trenér Dukly Jan Josef.

Brno rozhodlo o výhře nad Lovosicemi šestibrankovým trhákem na počátku závěrečné čtvrthodiny. "Zaváhali jsme trošku v koncovce, za stavu 20:20 jsme neproměnili trestný hod, a nemohli jsme tak jít do vedení," litoval kouč hostů Vladimír Šuma. "Vybojovali jsme důležité body po ztrátě s Hranicemi," pochvaloval si naopak brněnský trenér Andrej Titkov.

Dukla Praha - Litovel 35:26 (18:13) Nejvíce branek: Šůstek 6, Rams 6/2, Šimůnek, Sviták a Kotrč po 4, Kastner 4/1 - Schmalz 6, Barabáš 6/2, Mičola 3. Rozhodčí: Brůna, Halada. Sedmimetrové hody: 3/3 - 4/3. Vyloučení: 6:8. Diváci: 120.

KP Brno - Lovosice 31:27 (15:12) Nejvíce branek: Aspridis 8/4, Mráz 5, Zima a Dostalík po 4 - Motl 9/1, Landa 7/1, Klimt 4. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 4/4 - 3/2. Vyloučení: 3:3. ČK: Jonáš (Lovosice). Diváci: 217.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články