Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky na turnaji v Maďarsku podlehly o gól Slovensku

Szigetszentmiklós - České házenkářky podlehly na úvod turnaje v Maďarsku reprezentaci Slovenska 21:22. Tým trenéra Jana Bašného nezvládl koncovku utkání. Ještě v 50. minutě vedly Češky 20:18, ale v poslední desetiminutovce daly jediný gól a soupeřky výsledek otočily.

Utkání Česko - Slovensko
zdroj: chf.cz autor: Alex Wipf

"Zápas provázelo obrovské množství technických chyb, zvláště v závěru," komentoval Bašný utkání. "Vývoj jsme měli v rukách 55 minut a měli bychom ho zvládnout. Ale nejsem si jistý, že jsme si ho zasloužili s takovým množstvím technických chyb vyhrát," dodal.

Trenér vyzdvihl výkon brankářky Barbory Raníkové. "Nejen schovávala, ale i napravovala naše chyby. Dokud trháky a sedmičky chytala, tak jsme byli vepředu. Bohužel, na konci dávaly rozhodující góly Slovenky," řekl Bašný.

Mezi nejlepší střelkyně českého týmu patřila se třemi góly Michaela Hrbková, která odehrála jubilejní 100. zápas v reprezentačním dresu. Tři branky si připsaly také Kateřina Keclíková a Helena Štěrbová.

V sobotu se český tým utká s Rakouskem a v neděli s domácím výběrem. Turnaj je poslední herní přípravou před první fází kvalifikace o postup na mistrovství světa 2015.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články