Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Startuje házenkářská extraliga. Plzeň chce obhájit titul

Praha - Zápas mezi Karvinou a Plzní odstartuje nový ročník házenkářské extraligy, kterou má zvýraznit nové logo. Obhájce titulu ze západu Čech si dnes předehrává 1. kolo kvůli víkendové účasti v kvalifikaci Poháru EHF. Zbylé duely úvodního kola se hrají v sobotu a v neděli. Česká televize bude nový ročník nejvyšší soutěže ostře sledovat v přímých přenosech.

Slavící házenkáři Plzně
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Plzeňští věří, že dokážou navázat na minulou sezonu. "Obhajoba bude těžší, ale náš mančaft zůstal pohromadě, nikdo neodešel, takže máme kvalitní kádr na to, abychom titul obhájili," řekl novinářům zkušený brankář Radek Motlík, nejužitečnější hráč minulé ligové sezony. "Z dalších kandidátů bych zmínil Zubří, které hodně posílilo. Další aspiranti na titul jsou Lovosice, Karviná a Hranice," podotkl veterán Motlík.

"Podle mě jsou největšími adepty Plzeň, Hranice, Zubří a Karviná. Že jsem dal Plzeň na první místo, neznamená, že to tak opravdu bude seřazené," uvedl plzeňský kouč Martin Šetlík.

Poprvé od sezony 2009/10 se bude v extralize hrát play-off o titul. Dvanáct účastníků se nejprve utká dvoukolově každý s každým, prvních osm týmů pak postoupí do play-off. Nováčkem soutěže je Litovel, která nahradila Kopřivnici. V dresu Litovle se objeví při její premiérové účasti v nejvyšší soutěži i pivot David Juříček, čtyřnásobný nejlepší házenkář České republiky, který se po roce rozhodl vrátit k hráčské kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Startuje extraliga v házené. Má nové logo
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články