Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Juříček nekončí, na palubovce pomůže házenkářům Litovle

Litovel – Házenkářskými kruhy prolétla v minulých dnech překvapivá zpráva. Do české nejvyšší soutěže se po deseti v letech v zahraničí a roční pauze od vrcholového sportu vrací čtyřnásobný vítěz ankety házenkář roku a nejlepší pivot světového šampionátu 2005 David Juříček.

Je nám líto, video expirovalo.
David Juříček se vrací do házankářské extraligy

V pátek mu bude čtyřicet let. Juříček o svém působení v házené uvažoval, původně však myslel na jinou než hráčskou pozici. Nakonec se rozhodl pro návrat na palubovku, a to v dresu extraligového nováčka z Litovle.

"Když jsem se takhle angažoval, budu chtít dokončit minimálně jednu sezonu. Dál je to tak strašně daleko, že o tom vůbec nepřemýšlím," uvedl zkušený házenkář.

V Litovli už začali s přípravou na první extraligovou sezonu, po roční pauze se do tréninku zapojil i Juříček a problém to pro něj prý není. Díky němu, Matěji Konšelovi nebo Michalu Baránkovi Litovel výrazně posílila a Hanáci o sestupu nechtějí ani slyšet.

"Nepředpokládám, že vyhrajeme všechno. Sám jsem si nikdy nestanovoval cíl přesného umístění, ale dělat to tak, ať nemusíme litovat, že kdybychom dělali víc, tak bychom uhráli víc," nastínil s pokorou Juříček.

Nejvyšší soutěž házenkářů startuje 6. září a otevře ji duel Litovle s pražskou Duklou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články