Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Házenkářky Mostu porazily Slavii a snížily stav finále na 1:2

Most – Házenkářky Mostu porazily ve třetím finále play-off interligy Slavii 25:20 a snížily stav série hrané na tři vítězné duely na 1:2. Čtvrtý zápas, v němž budou mít Pražanky druhou šanci na ukončení čtyřletého čekání na titul, se hraje na severu Čech v úterý. 

Fanoušci Mostu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Mostecké obhájkyně titulu nechtěly připustit rychlý konec finálové série a od začátku si počínaly lépe než v předešlých dvou venkovních zápasech v Edenu. Potvrdily, že před bouřlivým domácím publikem jsou jen těžko k poražení, a hostující tým jen dotahoval; do vedení se za celý zápas ani jednou nedostal.

Trenér Slavie Tomáš Hlavatý si postěžoval, že jeho svěřenkyně neproměnily v úvodu několik šancí. "Holky byly trochu přemotivované, sami jsme dostali Most na koně. Nekázní jsme se pak připravili o možnost, abychom soupeře dotáhli, a závěr jsme již hráli vabank. Ale výsledek považuji za dobrý, žádný debakl. Most je také dobré družstvo, dokazoval to ostatně celou sezonu, stejně jako my," řekl Hlavatý.

Po dvou úspěšných sedmičkách za sebou v podání Beňuškové Most brzy odskočil na rozdíl pěti branek. Slávistkám pak trochu pomohl oddechový čas, po němž se přiblížily na jeden gól. Jenže domácí celek v závěru poločasu znovu vystupňoval tempo, především zpevnil obranu a díky čtyřem trefám po sobě šel o přestávce do šatny s pohodlným náskokem 14:9.

Pražanky se po pauze snažily vrátit zpět do utkání, ale víc než na tři branky se nedotáhly. Zbrzdilo je několik vyloučení a Most už v klidu dokráčel k prvnímu vítězství ve finálové sérii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih třetího finále házenkářské extraligy Most - Slavia
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články