Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Posledními semifinalistkami v play-off jsou házenkářky Zlína

Praha - Házenkářky Zlína porazily v závěrečném 22. kole interligy Olomouc 29:15 a v přímém souboji si zajistily jako poslední postup do semifinále play off. V něm se utkají s nejlepším českým týmem v dlouhodobé části Slavií Praha, druhou dvojici utvoří obhájkyně titulu z Mostu a Poruba. Vítězství v interlize si už před týdnem zajistily Michalovce, jež po čtyřech letech ukončily panování českých klubů. Druhá Slavia a třetí Most na Iuventu ztratily pět bodů. 

Zlínská házenkářka Denisa Kamenářová
zdroj: isifa/MAFRA autor: Luděk Ovesný

Pražanky potvrdily konečné druhé místo vítězstvím 31:27 nad Šaľou a čeká je Zlín. První dva duely však Slavia neodehraje ve své hale v Edenu, ale v Lovosicích. "Nebereme to jako nějaké velké negativum. Musíme se přizpůsobit," uvedl trenér Slavie Tomáš Hlavatý. "Druhé místo ve WHIL i nejlepší pozice do play off jsou pozitivní záležitosti. Před sezonou jsme neměli žádné extra vysoké cíle, ale dokázali jsme, že na Slavii se poctivě pracuje, aby šla házená nahoru," pochvaloval si.

Obhájkyním titulu z Mostu vzhledem k horší vzájemné bilanci s Pražankami nestačilo ani jednoznačné vítězství 32:24 nad týmem z Partizánského. V semifinále čeká Baník série s Porubou, jež zakončila základní část výhrou 26:15 v Senci. Olomouci stačila k postupu do play off díky vítězství v prvním duelu i remíza se Zlínem, nicméně ten plně využil domácího prostředí a vyhrál o 14 gólů. Zlín tak obsadil čtvrté místo mezi českými kluby, celkově byl sedmý jednu příčku za Porubou.

Interliga házenkářek - 22. kolo

Michalovce - Jindřichův Hradec 41:15 (18:7), Most - Partizánske 32:24 (17:11), Písek - Veselí nad Moravou 21:22 (10:15), Senec - Poruba 15:36 (7:18), Slavia Praha - Šaľa 31:27 (19:13), Zlín - Olomouc 29:15 (17:9). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články