Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na Makedonii se Štochlem. Brankářská opora hlásí návrat

Herning (Dánsko) – Čeští házenkáři budou hrát večer proti Makedonii o hodně. Po porážce od Rakouska nyní potřebují nutně uspět. Pomoci mužstvu by měl i gólman Petr Štochl, který se v úvodním duelu mistrovství Evropy zranil. Přímý přenos utkání startuje v 18:00 na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Gólman Petr Štochl by měl proti Makedonii nastoupit

"Stav se od včerejška nezměnil, což je pozitivní zpráva. Koleno drží. Po dohodě s lékařem ho zpevníme ortézou a pokusím se nastoupit," prozradila opora týmu.

Na večerním tréninku se čeští házenkáři soustřeďovali na kombinace v postupném útoku, který v souboji s Rakouskem nedokázal zhodnotit potenciál z přípravy před turnajem.

Češi mají pátému týmu minulého Eura co vracet. Před dvěma lety Makedonie i díky ostrostřelci Kirilu Lazarovovi české účinkování na šampionátu ukončila.

Čeští házenkáři se nechtějí ohlížet zpět. "Dneska cítím odhodlání předvést standardní výkon, za který se nebudeme muset stydět a který nás posune do další fáze turnaje," ujistil Štochl. "Musíme předvést kolektivní výkon. Tohle nás zdobilo i v minulých letech a je to styl, který nás může posunout i na tomto mistrovství," zdůraznil sedmatřicetiletý gólman.

Češi musejí zvítězit pokud možno výrazným rozdílem nebo doufat, že Rakušané neprohrají ve čtvrtek s Makedonií, případně musejí v posledním duelu skupiny obrat o body Dánsko. Když Češi podlehnou Makedonii a Dánsko získá aspoň bod s Rakouskem, budou už po druhém utkání vyřazeni.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články