Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi nastoupí v Izraeli bez nemocné opory Jíchy

Rišon LeZion (Izrael)/Praha - České házenkáře čekají v tomto týdnu závěrečné dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy, které rozhodnou o tom, zda postoupí na závěrečný turnaj do Dánska. Svěřenci Vladimíra Habera se nejprve dnes bez nemocného kapitána Filipa Jíchy představí v Izraeli a v sobotu v posledním duelu druhé kvalifikační skupiny přivítají v Brně Černou Horu.

Utkání Česko - Izrael
zdroj: čtk autor: Zdeněk Němec

Češi jsou zatím v tabulce se čtyřmi body na třetím místě o skóre za druhým Německem, které má navíc lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Skupinu vede Černá Hora se šesti body, Izrael je s jednou výhrou poslední. Na závěrečný turnaj projdou nejlepší dva celky a také nejlepší tým ze třetích míst.

Je tak jasné, že o tom, zda český celek na šampionát postoupí, rozhodne až závěrečné kolo v sobotu. Pokud ale nechtějí reprezentanti spoléhat i na ostatní výsledky, musejí v Izraeli bodovat. V úvodním říjnovém utkání Češi nad Izraelci doma zvítězili 27:22.

"Nečeká nás nikterak jednoduchý duel, ale chceme určitě uspět. Pokud bychom bodovali, nemuseli bychom se ohlížet na výsledek druhého zápasu mezi Černou Horou a Německem a měli bychom před posledním zápasem vše ve svých rukou," uvedl Haber.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi nastoupí proti Izraeli bez Jíchy

Místo tahouna Jíchy bude střední spojkou Bečvář

Český celek potkala před odletem do Izraele komplikace, kvůli střevní viróze musela doma zůstat hlavní opora Jícha. Trenéři věří, že jeden z nejlepších házenkářů světa bude k dispozici aspoň pro sobotní domácí utkání.

"Filip pochopitelně bude chybět, ale je to realita, se kterou si budeme muset umět poradit. Co se týče kombinací a herního stylu, máme jej pod kůží jako tým a neměl by být pro kluky problém v poli vyhovět si," mínil brankář Petr Štochl. "Roman Bečvář už navíc s Němci ukázal, že se role střední spojky v národním týmu nebojí a je klidně možné, že šanci trenéři dají i dalším mladým klukům, kteří se jí snad nezaleknou," dodal gólman německého celku Fuchse Berlín.

Zápas v Izraeli začne v 18:30. Utkání řídí dvojice maďarských rozhodčích Csaba a Pal Kekesovi. O hodinu a půl později odstartuje druhý duel mezi Černou Horou a Německem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články