Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Mostecké házenkářky prohrály ve finále se Samoborem, odveta je však hratelná

Samobor (Chorvatsko) - Házenkářky Mostu prohrály v prvním utkání finále Vyzývacího poháru na hřišti chorvatského Samoboru 20:24. Českým mistryním nevyšel úvod utkání, prohrávaly už o osm branek, ale ve druhé půli smazaly ztrátu na přijatelný čtyřgólový rozdíl. Odveta se hraje za týden na severu Čech. 

Mostecké házenkářky v utkání proti Samoboru
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Bandic

Kouč Dušan Poloz považuje finálový souboj stále za hratelný. "Jsem přesvědčený, že přesně stejnou výhodu jako dnes Chorvatky budeme mít my příští týden. Výsledek bych před zápasem bral za příjemný. Nedostat víc než 25 branek. Jsem přesvědčený o tom, že naší hrou se to dá příští týden uhrát," řekl trenér.

Mostecké hráčky jako první český házenkářský klub v historii samostatné republiky okusily atmosféru finále evropského poháru a v úvodu jako by na ně dolehla. Nezachytily nástup soupeře a brzy musely dotahovat šesti až sedmigólovou ztrátu. Rozdíl byl především v produktivitě. Zatímco Most proměnil jen necelou polovinu svých střel, Chorvatky měly v poločase úspěšnost 72 procent.

Do kabin tak úřadující české i interligové šampionky odcházely s nepříznivým stavem 10:16. "Začátek nevyšel podle našich představ. V úvodu jsme jasně nesplnili to, co jsme si řekli. Dokud měly Chorvatky dostatek sil, tak nás na středu jasně přehrávaly," uvedl Poloz.

Po změně stran ale hostující hráčky našly recept na hru Samoboru. Výrazně zlepšily obranu, rozchytala se brankářka Müllnerová a rozdíl ve skóre se rychle zmenšoval. Celek sídlící poblíž Záhřebu se nevídaně trápil v útoku, za prvních 22 minut druhé půle skóroval jen třikrát, a tak nebylo divu, že Martinková v 52. minutě snížila na jednobrankový rozdíl. V závěru se ale Samobor v ofenzivě znovu probudil a do odvety na sever Čech pocestuje s náskokem čtyř gólů.

"Ze stavu 10:16 jsme trpělivou prací snížili na 18:19. Škoda, že za tohoto stavu jsme taktickou hrou nedokázali zápas zlomit," litoval Poloz. Nespokojený byl s útočnou činností. "Odehráli jsme zápas na 54 útoků, to je snad nejméně za posledních deset let, co jsem trénoval," podotkl.

Dosavadního českého maxima v házenkářských pohárech v samostatné historii dosáhly hráčky Slavie Praha, které v sezoně 2000/01 postoupily do semifinále Poháru EHF. Vyzývací pohár je o úroveň níže. Nestartují v něm nejlepší týmy a v hierarchii evropských soutěží ho lze zařadit na třetí místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články