Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští házenkáři prohráli na úvod Lednového turnaje se Švédskem

Uppsala - Čeští házenkáři podlehli na úvod Lednového turnaje v Uppsale domácímu Švédsku 26:32. Nevyšel jim první poločas, který prohráli 10:17. V pátek večer reprezentanti v druhém utkání změří síly s Norskem.

Česko - Švédsko
zdroj: ČTK/AP

Na rozdíl od Novoročního turnaje na jižní Moravě mohou trenéři Vladimír Haber a Jaroslav Hudeček využít opory v čele s třetím nejlepším házenkářem světa za minulý rok Filipem Jíchou. Úvod prvního zápasu ale národnímu týmu vůbec nevyšel.

Švédové začali velkým náporem a po pár minutách odskočili do vedení 5:1. Svůj náskok brzy zvýšili až na sedm gólů a do kabiny šli Češi za nepříznivého stavu 10:17. Po změně stran hostující celek zlepšil hru, dvakrát se ve skóre přiblížil na dvě branky, zvrátit nepříznivý stav už ale nedokázal.

Podle Hudečka reprezentanti doplatili především na špatnou koncovku. V první půli vyslali na branku stříbrných medailistů z olympijských her v Londýně 31 střel. "Je škoda, že jsme za stavu 24:22 pro Švédy udělali nějaké technické chyby, byť jsme v tomto ohledu odehráli disciplinovaný duel. Mrzí nás ale především první půle, v níž naše sedmibrankové manko neodpovídalo předvedené hře a byli jsme trestáni za nízkou úspěšnost střelby," uvedl Hudeček.

Věří, že v pátek proti Norsku bude český tým úspěšnější. "Chceme pochopitelně zkoušet věci, sehrávat se, ale do každého utkání jdeme s cílem zvítězit. Jsem přesvědčen, že dnešní po výsledkové stránce nevydařený zápas zítra napravíme," dodal.

Turnaj na severu Evropy slouží národnímu týmu jako prověrka před klíčovým dubnovým dvojzápasem kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Německu. Lednového poháru se vedle Čechů, Švédů a Norů účastní ještě Rakušané. Všechny čtyři celky nepostoupily na světový šampionát, který startuje v pátek ve Španělsku.

Švédsko - Česko 32:26 (17:10)

Sestava a branky Česka: Štochl, Mrkva, Petržala - Juříček 8, Horák 6, Jícha 4, Stržínek 3, Motl 3/1, Zdráhala 2, Vraný, Hrstka, Jurka, Číp, Šulc, Sklenák, Kubeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články