Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Čeští házenkáři překvapivě remizovali se silným Maďarskem

Brno – Čeští házenkáři nevstoupili do tradičního Novoročního turnaje vůbec dobře. Reprezentaci schází hned několik opor včetně Filipa Jíchy a v pátek podlehla nejslabšímu účastníku turnaje Slovensku. O to větším překvapením je remíza českého týmu s vysoce favorizovaným Maďarskem. Češi nad čtvrtým týmem olympijských her a účastníkem mistrovství světa dlouho vedli, v dramatickém koncovce se nakonec zrodila remíza 28:28.Češi uzavřou vystoupení na turnaji v neděli proti Polsku, které můžete sledovat od 11:15 v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.  

Češi, jimž na tradičním turnaji chybí několik hráčů v čele s Filipem Jíchou, předvedli o třídu lepší výkon než při páteční porážce o osm gólů od Slováků. Svěřenci Vladimíra Habera zpevnili obranu, hráli soustředěně a v útoku trpělivě a nápaditě kombinovali.

I proto domácí tým nečekaně držel s velikým favoritem krok a Maďaři, kteří se chystají na světový šampionát, se poprvé dostali do vedení až po čtvrthodině. Až v závěru poločasu hosté v přesilovce odskočili na rozdíl tří branek, Češi ale v poslední minutě úvodního dějství po dvou rychlých únicích snížili na 13:14.

Ani po přestávce domácí tým neubral z tempa a dvakrát dokázal dotáhnout třígólové manko. Češi se i bez svých opor vybičovali k heroickému výkonu a v poslední desetiminutovce útočili na vítězství. Dvakrát vedli o dva góly a maďarský trenér musel nasadit své největší hvězdy Császára a Nagye, aby odvrátil překvapivou porážku.

Přesto domácí neměli daleko k cennému skalpu, Bečvář ale půl minuty před koncem za stavu 28:27 nedal sedmičku a soupeř poté v přesilovce po Prachařově vyloučení srovnal. "Myslím, že jsme se poučili ze včerejšího zápasu, dnes to bylo o něčem úplně jiném," pochvaloval si Haber po zápase v České televizi. "Přístup i hra v obranné a útočné fázi byly oproti včerejšku odlišné. Předvedli jsme týmový výkon a jen škoda, že jsme nedokázali udržet vedení. Ale myslím, že hráči odvedli výkon na hranici možností. Je to dobrý bod," dodal spokojený kouč. 

ČR - Maďarsko 28:28 (13:14)Nejlepší střelci: Kotrč, Šulc a Stržínek po 4, Vraný a Motl po 3 - Császár 6/4, Szöllösi 4. Rozhodčí: Horáček, Novotný (oba ČR). Sedmimetrové hody: 3/0 - 6/4. Vyloučení: 3:5. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články