Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Házenkáře čeká tradiční Novoroční turnaj

Brno/Hodonín – Házenkářská reprezentace oslaví začátek roku už tradičně na Novoročním turnaji na jižní Moravě. Teprve podruhé se národní tým, kterému chybí řada opor, představí pod vedením trenérské dvojice Vladimír Haber - Jaroslav Hudeček. Čeští reprezentanti se postupně utkají se Slovenskem, Maďarskem a Polskem. Oba víkendové zápasy můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

Václav Vraný
zdroj: ČTK/AP

První akce v tomto roce a teprve druhá pod vedením trenérské dvojice Vladimír Haber, Jaroslav Hudeček čeká české házenkáře. Reprezentace se od pátku do neděle představí na Novoročním turnaji na jižní Moravě, kde se postupně utká se Slovenskem, Maďarskem a Polskem.

Národní tým postrádá hned několik klíčových hráčů včetně hlavní opory Filipa Jíchy. "Martin Galia se potýká s vleklými zdravotními problémy, které ho částečně limitují v klubu, kotník Pavla Horáka zlobí od listopadu, achilovka trápí Lojzu Mráze a Filip Jícha má vedle svého enormního vytížení navíc poraněný sval v ruce. Omluvil se nám i Kamil Piskač, který jde na dlouho plánovaný lékařský zákrok," uvedl Haber. Jako poslední vypadl z nominace nemocný Tomáš Řezníček.

Trenérský štáb dal šanci hráčům, kteří byli v poslední době spíše náhradníky. "Byla by to ideální příležitost vyzkoušet na seniorské úrovni také některé mladíky, ale juniorský tým má v příslušném termínu klíčový kvalifikační turnaj v Německu, takže priority byly jasné," podotkl Hudeček.

Nominace:

Brankáři: Mrkva (Göppingen/Něm.), Petržala (Dukla Praha), křídla: Motl (Lovosice), Kotrč (Dukla Praha), Jurka (Zubří), Číp (Prešov/SR),

Spojky: Zdráhala (Považská Bystrica/SR), Horák (Nancy/Fr.), Bečvář (Plzeň), Sklenák (Eisenach/Něm.), Šulc (Ivry/Fr.), Stržínek (Hranice), Buchta (Angers Noyant/Fr.),

Pivoti: Prachař (Bern Muri/Švýc.), Vraný (Hamm/Něm.), Dostalík (KP Brno)

Minulý ročník turnaje se hrál už před Vánocemi na Slovensku. Český výběr se představil v oslabené sestavě a skončil poslední. Tentokrát se hraje tradičně na začátku ledna a půjde také o přípravu před dubnovým pokračováním kvalifikace o evropský šampionát. V soubojích s Maďarskem a Polskem Češi poměří síly s dvěma účastníky letošního mistrovství světa, kam se národní tým neprobojoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články