Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

České házenkářky prohrály s favorizovanými Nizozemkami 18:33

Kyjev - Českým házenkářkám nevyšel ani druhý zápas turnaje o Turčinův pohár v Kyjevě. Po páteční prohře s Ruskem reprezentantky podlehly Nizozemsku vysoko 18:33, ve skupině A obsadily poslední místo a v neděli dopoledne je čeká utkání o konečnou pátou pozici proti Makedonii.

Nizozemsko, které se na poslední chvíli vzdalo pořádání prosincového evropského šampionátu a mistrovství se nakonec nezúčastní, od začátku diktovalo tempo. Češky podobně jako s Ruskem nezvládly úvod a po první půli prohrávaly vysoko 7:18. Po změně stran pak favorizovaný soupeř rozdíl ve skóre ještě navýšil.

Češky se v Kyjevě chystají na start evropského šampionátu. Po návratu z turnaje sehrají ještě dvě přípravná utkání s dalšími účastnicemi Eura Islanďankami ve Zlíně a v Luhačovicích, do mistrovství v Srbsku vstoupí v úterý 4. prosince zápasem s Ukrajinou.

"Je na čem pracovat. Nizozemky byly rychlejší ve všem. Rychlost běhu, rychlost spolupráce. Nestačili jsme na ně rychlostně v žádné situaci. Z toho vyplynulo, že jsme nebyli schopni ubránit ani jejich postupný ani rychlý útok," uvedl trenér Jan Bašný na svazovém webu.

V neděli si jeho svěřenkyně zahrají o umístění proti Makedonii. "Makedonky také dvakrát prohrály, ale menším rozdílem než my. Tak uvidíme, jak to zítra dopadne. To je otevřené," dodal Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Příprava českých házenkářek na ME
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články