Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České házenkářky prohrály na přípravném turnaji se Slovenskem

Cheb - Českým házenkářkám nevyšel vstup do přípravného turnaje O štít města Chebu. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného v úvodním zápase nové sezony proti Slovensku většinu času dotahovaly a nakonec prohrály 19:23. V pátek Češky změří síly s Maďarkami, které v druhém utkání vysoko porazily Island.

České házenkářky
zdroj: EPA autor: DRAGO PRVULOVIC

V úvodu derby bývalých federálních partnerů se překonávaly obě brankářky a na ukazateli tak dlouho svítil bezbrankový stav. Pak se začalo více dařit hostujícím hráčkám; rozehrála se především slovenská spojka Tóthová, s devíti brankami nejlepší střelkyně utkání. Slovenky si většinu první půle udržovaly tříbrankový náskok a do kabin šly za stavu 13:10.

Češky se po změně stran pokusily manko dotáhnout, jenže místo toho definitivně ztratily zápas. V 42. minutě prohrávaly už 12:19, nakonec soupeřkám podlehly o čtyři góly. "Slovenský tým nás porazil takovou spíše interligovou házenou než nějakou pohlednou hrou. Pro výsledek je škoda, že nám Slovenky vstřelily řadu takových ušmudlaných gólů po několikaminutovém obléhání branky," uvedl po zápase trenér Bašný.

"Na druhou stranu se na 19 branek nedá vyhrávat a musíme být přesnější v přechodové fázi do útoku. Chyběl tomu klid a byla tam řada nepřesností," dodal český kouč, který v Chebu postrádá několik opor z úspěšné kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Chybějí mu tři stabilní střední spojky Luzumová, Keclíková a Růčková, na západě Čech nejsou ani Hrbková se Simerskou.

Tradiční turnaj v Chebu je pro reprezentantky první přípravou v této sezoně před prosincovým mistrovstvím Evropy v Srbsku, kam se Češky probojovaly po osmi letech. Slovenky jako jediné z kvarteta účastnic chebského turnaje nebudou startovat na nadcházejícím šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání ČR - Slovensko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články