Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Česká Lípa zvládla veledůležitý souboj s Jeseníkem a směřuje k záchraně

Klasické utkání o "6 bodů" a domácí radost z velmi cenného vítězství viděli v dohrávce 16. kola futsalové ligy diváci v České Lípě. Tamější mužstvo totiž porazilo Jeseník 6:3 a odpoutalo se od slezského soupeře, kterému patří předposlední místo, na rozdíl 4 bodů. Udělalo proto možná rozhodující krok k udržení v nejvyšší soutěži.    

"Je to hodně důležitá výhra. Myslím, že jsme udělali krok k záchraně. Podařil se nám začátek a vlastně celé střetnutí jsme vedli, což je pro psychiku našich hráčů klíčové. Měli jsme duel víceméně pod kontrolou," hodnotil kapitán České Lípy Stanislav Bejda.   

Severočeši vlétli do zápasu s vervou a Jeseníku, který měl za sebou dlouhou cestu autobusem, nasázeli během úvodních 4 minut hned dva góly. Nejprve se pohotovou střelou k bližší tyči prosadil Bejda a následně zvýšil po individuální akci Fichtner. S dvoubrankovým náskokem domácí ukončili i první poločas, konkrétně za stavu 4:2.

Ve druhém dějství rozvlnili síť i Žampa s Bejdou, čímž definitivně zlomili odpor soupeře. V závěrečné power play stačil Furik pouze snížit na konečných 3:6. "Je to špatné. Řekli jsme si, co máme hrát, ale nesplnili jsme to," uvedl jesenický Martin Furik.   

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články