Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia poprvé v historii zdolala Chrudim a srovnala finálovou sérii

Praha - Dechberoucí úvodní duel finálové série opanovala mistrovská Chrudim až po penaltovém rozstřelu. Druhý zápas v pražském Edenu ovšem patřil domácí Slavii. V úvodu druhé půle sice prohrávala 0:2, ale produktivní duo Martin Směřička-Michal Hrdina otočilo skóre v prospěch sešívaných, kteří zvítězili 6:3. Třetí utkání proběhne na východě Čech ve čtvrtek.

"Je to něco úžasného. Porazili jsme dvanáctinásobného mistra před nádhernou kulisou. Plní se sen každého našeho hráče," uvedl na webu Slavie kouč Martin Brychta.

Slavia prohrála v letošní sezoně s Era-Packem všechna tři předchozí střetnutí s celkovým skóre 9:19 a také tentokrát tahala více než poločas za kratší konec provazu. Krátce po změně stran totiž zdvojnásobil náskok favorita Michal Mareš. Ani vedení o dva góly však hostům vítězství nepřineslo.

Tým z hlavního města totiž povstal a čtyřmi góly v řadě převážil misky vah na svou stranu. Do hlavní role se pasoval Hrdina, jenž překonal brankáře Ždánského hned dvakrát.

Chrudim následně roztočila kolotoč během power play a Drozd bleskově snížil. K vyrovnání nicméně neměla dostatek sil. Hrdina navíc využil chyby Maxe, předložil míč Směřičkovi, který opuštěnou klec nemohl minout. Stejný hráč vzápětí stanovil i konečné skóre, když další střelou do prázdné branky završil hattrick.        

"Za druhý poločas musím před hráči smeknout. Máme výborného kondičního trenéra, zapracovali jsme na fyzické připravenosti a začíná se to projevovat. Rozjeli jsme se, kluci si dokázali, že s Chrudimí dokážou držet krok, a dokonce ji porazit," dodal Brychta.

Finále play-off první futsalové ligy - 2. zápas:

Slavia Praha - Chrudim 6:3 (0:1)

Branky: 26., 39. a 40. Směřička, 22. a 35. Hrdina, 32. Novotný - 19. Slováček, 21. M. Mareš, 36. Drozd. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články