Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zachraňující se Tango vyhrálo na Slavii a drží i naději na play-off

Praha – Důležité body v boji o záchranu si připsali futsalisté Hodonína, když v nedělní dohrávce 18. kola uspěli na palubovce pražské Slavie. Tango se po vítězství 4:1 vrátilo na desátou příčku o bod před Třinec, který porazil Vysoké Mýto 3:2. Na výhře Jihomoravanů se dvěma góly podílel Levčík. Ambiciózní červenobílí prohráli pátý z posledních sedmi zápasů a ještě nemají jistý postup do play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Hodonínské Tango se radovalo z vítězství na palubovce Slavie

V prvním poločase měla Slavia znatelnou územní převahu, do vedení šlo ale Tango, když Chadzidisovu střelu tečoval mimo dosah Vahaly Levčík. Navíc ještě do poločasu hosté přidali po spolupráci Doubravského s Višváderem uklidňující druhou branku.

Slavia sice dokázala po změně stran snížit zásluhou přesně dorážejícího Saláka, alespoň na bod však nakonec nedosáhla. Naopak důležitý tříbodový zisk Tanga potvrdil svým druhým zásahem v zápase Levčík a v poslední minutě uzavřel skóre Doubravský.

"Tango výborně bránilo a špatně jsme se přes něj dostávali, a když už se to podařilo, zachytal výborný gólman," konstatoval trenér Pražanů Martin Brychta. "Jdeme za svým cílem a teď jsme udělali první krok. Ještě před sebou máme čtyři zápasy a samozřejmě se chceme zachránit," uvedl kouč Tanga Marian Berky.

Zatímco o sestupu posledního Hradce Králové je prakticky jasno, Mados ztrácí po domácí porážce s Plzní a úspěších konkurentů na Tango už osm bodů, v dolní polovině tabulky se dál bojuje o play-off a zároveň o udržení. Osmé Vysoké Mýto totiž dělí od jedenáctých "Ocelářů" jen čtyři body.

Futsalová první liga - 18. kolo:

Třinec - Vysoké Mýto 3:2 (3:1), Hradec Králové - Plzeň 1:4 (0:2), Litoměřice - Brno 1:1 (1:1), Sparta - Chrudim 2:4 (1:3), Benago - Česká Lípa 7:2 (4:0), Slavia - Hodonín 1:4 (0:2).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články