Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér futsalistů Neumann se uzdravuje a chystá se na ME

Praha - Přestože trenér futsalové reprezentace Tomáš Neumann teprve v listopadu prodělal mozkovou příhodu, nebude chybět na únorovém mistrovství Evropy v Bělehradu. Pětačtyřicetiletý kouč se rozhodl pomoci českému týmu navzdory tomu, že není ještě stoprocentně fit, v mnoha ohledech je limitován a lékaři by ho raději viděli v posteli.

Před dvěma měsíci se Neumannovi ucpala jedna z tepen, ale po týdnu v nemocnici se rychle uzdravuje. "Měl jsem štěstí v neštěstí. Včas jsem se dostal do nemocnice, rychle jsem začal rehabilitovat a pracovat na sobě. To je něco mezi nebem a zemí. Ještě v pohodě nejsem, ale můžu už být mezi lidmi a hráči," řekl Neumann.

Stále má problémy se stabilitou a je hodně unavený. "Nemohu dělat rychlé změny pohybu, nemohu křičet. Klukům spíš pomáhám psychicky a individuálními radami. Dělá mi problém orientace v prostoru a pořád na sebe musím dávat pozor," přiznal Neumann. "Ještě se musím domluvit, kdo za mě bude řvát. Ideální by bylo, kdyby se hráči seřvali mezi sebou, ale to se často nestává. Ale něco vymyslím," doplnil s úsměvem trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisty čeká na ME Ázerbájdžán a Itálie

Přestože je ve své práci limitován, chtěl být na vlastní zodpovědnost s mužstvem. "Lékaři to samozřejmě nevidí rádi. Ti by chtěli, abych byl v posteli a odpočíval. Takže to není úplně standardní věc," konstatoval Neumann. "Zaplaťpánbůh každý den je líp a líp. Musím dávat pozor na úraz, abych někde neupadl, abych nedostal balonem... Pak cvičím každý den nějaké balanční cviky na rovnováhu," přidal.

Neúspěšnou prosincovou kvalifikaci o postup na mistrovství světa sledoval v Chomutově alespoň jako divák. "Svrbělo mě všechno, ale ještě jsem nemohl moc chodit. Dva zápasy jsem viděl osobně, když mě tam žena téměř donesla. Je to nepříjemné, když vidíte mužstvo, které se trápí, a vy mu nemůžete pomoci," uvedl Neumann.

Při zotavování ho motivovala také touha trénovat na šampionátu v Srbsku. "Když se to stalo, tak jsem věděl, že světovou kvalifikaci určitě nestihnu. Ale v hlavě jsem měl Euro, že se musím dát dohromady, musím tam jet, a dělal jsem pro to všechno," prohlásil Neumann, který se vrátil na reprezentační lavičku v pondělní přípravě s Grónskem.

Češi ve skupině na ME narazí příští pátek na Ázerbájdžán a v neděli na obhájce titulu Itálii. Nejlepší dva týmy postoupí do vyřazovací fáze. "Bude to strašně těžké. Jak já říkám, Brazilbájdžán má v kádru šest Brazilců, kteří neslezou z placu a jsou to profíci. Zápas bude velmi náročný, ale myslím, že je máme trošku přečtené, a vím, co na ně asi budeme hrát. Kluci musí v obou zápasech podat stoprocentní a obětavý výkon," uvedl trenér české reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články