Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Futsalové finále je tady. Teplice chtějí překvapit Chrudim

Praha – Kdo letos dosáhne na mistrovskou trofej ve futsalové lize? Finálová série mezi Chrudimí a Teplicemi slibuje vyrovnané výkony a atraktivní duely dvou nejlepších celků základní části. Chrudim lize kraluje nepřetržitě od roku 2006, pro Teplice se zase jedná o třetí finálovou účast za posledních pět let. Přímý přenos prvního finálového utkání sledujte od 19:00 na ČT sport a našem webu.

Utkání Chrudim - Teplice
zdroj: Svazu futsalu FAČR autor: Michal Pavlík

ERA-PACK Chrudim by mohli letošním vítězstvím ve finále zkompletovat sbírku deseti mistrovských titulů v historii klubu. Letošní sezonou ale Chrudim neproplouvala tak snadno jako v minulosti, kdy byla neporažená.

Teplice totiž byly prvním týmem po šesti letech, který dokázal v základní části Chrudim porazit. Balticflora pak dlouho tabulku vedla, ale zatímco v důležitých zápasech excelovala, body ztratila tam, kde se to nečekalo - např. v Kladně. Výsledkem nakonec bylo druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté Sportovních zpráv: Lukáš Rešetár a Jiří Novotný

Chrudim i přes neobvyklé dvě porážky v sezoně se po novém roce nezastavitelně rozjela a výsledkem bylo první místo po základní části s náskokem šestnácti bodů na Teplice. Jedna z nejvyrovnanějších sezon za poslední roky tak vyvrcholí finálovou bitvou dvou nejlepších týmů současnosti.

Chrudim staví na českých reprezentantech v čele s nejlepším domácím futsalistou Lukášem Rešetárem. Balticflora tradičně sází převážně na cizince, vedle kterých pravidelně nastupují jen tři Češi, mezi nimiž je i Jiří Novotný. "Rivalita tam určitě je. Doufáme, že pozici udržíme. Týmů, které nás chtěly sesadit, bylo několik a nadvládu zatím držíme," uvedl Rešetár. "Proti Chrudimi to ani jednou ve finále nedopadlo. V Teplicích na to nevzpomínají šťastně, ale chceme, aby se to do třetice povedlo a po dlouhých letech Chrudim někdo vystřídal," řekl Novotný.

Podle něj se musí k úspěšnému završení sezony sejít více aspektů. "Od štěstí počínaje po stoprocentní koncentrovanost v zápasech. Jednou jsme už letos Chrudim porazili doma, takže to bude základ, ale musíme se o to pokusit i venku," zdůraznil Novotný. "Ta porážka v Teplicích měla více příčin, ale soupeř ukázal svou sílu. Nemyslím si ale, že by nás měly Teplice porážet nějak pravidelně. Budou to vyrovnané zápasy a rozhodnou detaily," doplnil Rešetár.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články